Hlavní obsah

St. Lutych se velkého jména nebojí

Anglický Liverpool je v posledních letech vždy jedním z favoritů Ligy mistrů a ani letos by tomu nemělo být jinak. Do hlavní soutěže se však musí opět prokousat přes 3. předkolo, do kterého vstoupí bez odehraného soutěžního zápasu na hřišti Standardu Lutych.

Článek

Liverpool patří za poslední roky ke špičce v Lize mistrů, což dokládají i jeho dvě účasti ve finále z let 2005 a 2007. Ani loni si svěřenci Rafaela Benitéze nevedli vůbec špatně, ale v semifinále nestačili na londýnskou Chelsea. Letos mají opět ty nejvyšší ambice, ale nejprve se musí do hlavní soutěže kvalifikovat.

Soupeřem Liverpoolu bude Standard Lutych, úřadující mistr belgické Jupiler league. „Lidé možná říkají, že je to milý los, ale my k nim máme respekt. Budou chtít poprvé postoupit do skupiny, navíc získali sebevědomí šampionů,“ upozorňuje na soupeře liverpoolský kouč Benitéz, jehož tým letos posílili především obránce Philipp Degen a útočník Robbie Keane. Právě irský forvard by dnes měl dělat společně s Fernando Torresem největší problémy belgické defenzívě, doplňovat je pravděpodobně bude uzdravený Steven Gerrard.

Další posilou Reds by se mohl stát obránce Gareth Barry, který má za sebou několik výborných sezon v Aston Ville. „Momentálně nepřemýšlím nad tímto hráčem, protože nemůže hrát proti Lutychu. Koncentruji se pouze na tento zápas,“ uťal spekulace trenér Liverpoolu.

Los 3. předkola Ligy mistrů určitě Standard Lutych moc nepotěšil, ale nic není ztraceno, jelikož i takový klub jako Liverpool může zaváhat. Na evropské scéně se Lutych prozatím nejvýrazněji prosadil v roce 1982, kdy vyhrál Pohár UEFA. V témže roce získal i mistrovský titul a až do minulé sezony to bylo vůbec naposledy, kdy slavil pohár pro mistra belgické ligy. Svěřenci rumunského trenéra Lászla Bölöniho tak mají za sebou výjimečnou sezonu a zdá se, že v dobrých výsledcích budou pokračovat i letos, jelikož minulý týden porazili 3:1 v Superpoháru konkurenční Anderlecht.

Na výhru domácích vypsala sázková kancelář bwin kurs 7.25. Liverpool je samozřejmě favorit a na jeho výhru si tak můžete vsadit s kursem 1.40. Myslíte si, že utkání nebude mít vítěze, pak využijte kursu 4.00 rovné, který experti bwin vypsali na remízu.

Reklama