Hlavní obsah

Bohemians čeká derby legend na Julisce

Fotbal na českých trávnících je už dávno v plném proudu a dnes si určitě přijdou na své pražští milovníci kopané a především ti, co pamatují staré časy. Dukla totiž na Julisce přivítá mužstvo Bohemians 1905 a není nutno připomínat do jaké sféry patřily tyto kluby v minulém století.

Článek

Duklu loni jen o fous nepotkal stejný osud jako Bohemians. Ve druhé lize se totiž zachránila jen těsně o tři body a letos by měla klub čekat šťastnější sezona. V letním přestupovém období Dukla přivábila jednu hodně zajímavou posilu - Luďka Zelenku. Zkušený útočník, který má za sebou hned několik podařených angažmá, strávil poslední sezonu v Jablonci.

Právě bývalý útočník Slavie či Brna minulý týden korigoval skóre zápasu v Čáslavi, bohužel se trefil až v 90. minutě, což stačilo pouze na prohru 1:2. Duklu dnes nečeká premiérové letošní derby, jelikož v prvním kole remizovala 0:0 s rezervou Sparty. „I když jsme získali v létě zkušené fotbalisty, neznamená to, že hned budeme vyhrávat zápas za zápasem. Ale máme ze dvou utkání jen jeden bod, a proto chceme - při vší úctě a s respektem k soupeři - vyhrát,“ řekl generální ředitel Dukly Petr Voženílek, který do týmu angažoval i zkušeného Michala Kolomazníka, Jiřího Novotného či Patrika Gedeona. Start posledně jmenovaného je nejistý.

Bohemians 1905 se loni po ročním působení v Gambrinus lize s nejvyšší soutěží rozloučili a letos se jistě chtějí pokusit o návrat. Prozatím se jim tento cíl daří plnit, jelikož zvítězili v Ústí nad Labem i před týdnem doma s Opavou.

„V Dukle jsem půl roku působil, ale teď se na zápas těším hlavně kvůli lidem. Juliska sice není takový kotel jako Ďolíček, ale i tady budeme mít domácí prostředí,“ konstatoval trenér Klokanů Pavel Hoftych, jehož svěřence by měly z hlediště podporovat až tři tisícovky fanoušků.

Dnešní derby nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin hostům, na které vypsali kurs 2.10. Myslíte si, že Dukla dnes se zkušenými posilami konečně uspěje a připíše si do tabulky první tříbodový zisk, pak si na to vsaďte - kurs je 3.35. Na remízu vypsali bookmakeři kurs 2.95.

Reklama