Hlavní obsah

Gambrinus liga nabídne pikantní souboj

Eurotip.cz

Česká nejvyšší fotbalová soutěž proti sobě dnes postaví dva nejambicióznější celky východní části republiky. Současný lídr tabulky - Brno - nastoupí v 19 hodin na Bazalech proti domácí Ostravě, utkání slibuje zajímavou podívanou.

Článek

Brno už loni podávalo velmi dobré výkony a se svými talenty to dotáhlo až na čtvrtou příčku. Mohlo to být však ještě lepší, jelikož svěřenci Petra Uličného ztratili pouhé dva body na druhou Spartu a jen horší skóre je posunulo za Ostravu. Do letošní sezony tak vstupoval celek z moravské metropole s ambicemi na ještě lepší umístění než loni a start se Brnu jako každoročně vydařil.

Uličného družina nejdříve vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem v Příbrami a před týdnem doma deklasovala v poměru 4:1 Liberec, který na úvod zdolal pražskou Slavii. Do Ostravy tak Brňané necestují v poraženecké náladě a rádi by jistě opět bodovali. „Na Bazaly jedeme s odhodláním podat tak dobrý výkon jako loni, ale s lepším výsledkem,“ řekl zkušený kouč, jehož mužstvo loni na Bazalech prohrálo nešťastně 1:2. Brnu chybí pouze dlouhodobě zranění Martin Lejsal, Martin Kuncl a Elton Lira.

Velmi podobné ambice jako Brno má letos i Baník Ostrava. Mužstvo postavené kolem kanonýra Václava Svěrkoše má letos být ještě silnější než loni. Do zahraničí sice zamířil střelec Lukáš Magera, ale z anglického Southamptonu mužstvo posílil Mario Lička a tento týden se do Ostravy vrátil i Tomáš Galásek, jehož zkušenost by mohla hrát velmi důležitou roli v boji o přední příčky Gambrinus ligy. „Jsem rád, že tady Tomáš je. Když začal s Baníkem trénovat, byl jsem na devadesát procent přesvědčen, že u nás zůstane,“ nechal se slyšet generální manažer Baníku Verner Lička, jehož tým sice na úvod porazil Kladno, ale minulý týden překvapivě prohrál v Jablonci.

Pravděpodobně i s Galáskem v sestavě dnes Baník vyběhne na domácí trávník do zápasu s Brnem a své ambice určitě neskrývá. „Vnímám to jako velkou výzvu pro náš tým. Chceme se bodově dotáhnout na Brno a existuje jen jediná možnost, jak toho dosáhnout. Vyhrát,“ řekl jasně trenér Baníku Karel Večeřa.

Těžko hledat favorita tohoto utkání. Bookmakeři za něj však považují domácí, na které vypsali kurs 1.90. Na remízu si vsadíte s kursem 3.20 a na výhru Brna nabízí světová jednička hodnotu 3.65.

Reklama