Hlavní obsah

Votroky čeká těžký duel v Opavě

Není tomu tak dlouho, co se mužstva Opavy i Hradce Králové rvala o postup do Gambrinus ligy. Ten jim však vyfoukli Bohemians Praha s Příbramí. V nové sezoně jsou však opět dvě místa zaručující postup mezi elitu a oba dnešní soupeři se o ně opět pravděpodobně budou prát do posledních kol.

Článek

Opava v uplynulé sezoně skončila třetí, jelikož Hradec v obou zápasech dokázala porazit a při stejném bodovém zisku rozhoduje právě tento faktor. Mužstvo opírající se o mladého střelce Kozáka nasbíralo v konečném součtu o pouhé dva body méně než druhá Příbram a postup mu utekl opravdu jen o fous. Z týmu „utekl“ i hráč reprezentační devatenáctky Libor Kozák, kterého zlákala nabídka Lazia Řím a Slezané tím přišli o jistotu na hrotu.

I bez něj však letos pomýšlí opět na nejvyšší mety a zatím se jim tento cíl daří poměrně slušně naplňovat. V úvodním zápase sice jen remizovali doma se Slováckem, ale minulý týden si spravili chuť na hřišti Bohemky, kterou poměrně překvapivě porazili 1:0.

Dnes mohou poprvé v sezoně potěšit i své domácí publikum a to v duelu s Hradcem Králové. Východočeši však jistě nenechají svou kůži lacino, jelikož i oni patří mezi kandidáty na postup mezi elitu. Stejně jako domácí letos doposud získali čtyři body, když doma nejdříve porazili nováčka z Karviné a následně uhráli bezbrankovou remízu ve Fulneku.

„Každý zápas je důležitý, ale uvědomujeme si, že teď jde o souboj, kde proti sobě máme jednoho z adeptů na přední umístění,“ přidává kouč Votroků Oldřich Machala dnešnímu zápasu na důležitosti. „Čeká nás velmi těžký soupeř. Musíme se připravit na agresivní fotbal a ustát to i s atmosférou, která se dá očekávat,“ dodává lodivod Východočechů, který nemůže postavit distancovaného Fischera, zdravotní problémy měl v týdnu Kalousek.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 2.20. Myslíte si, že Hradec dnes potvrdí své ambice a v Opavě zvítězí? Potom si vsaďte na hosty - kurs je 3.20 . Remízu ocenili bookmakeři stejné společnosti kursem 2.90.

Reklama