Hlavní obsah

Liverpool začíná na půdě outsidera

Fotbaloví fanoušci nejen v Anglii se dočkali. Je tu první kolo letošního ročníku nejprestižnější fotbalové soutěže na světě - Premier League. Loni čtvrtý Liverpool by letos konečně rád dosáhl i na příčky nejvyšší. Jako první mu stojí v cestě patnáctý celek loňského ročníku - Sunderland.

Článek

Asi každý si pamatuje na velký loňský nákup Liverpoolu, který přivedl na Anfield Road kanonýra toho největšího kalibru - Fernanda Torrese. Španěl se smrtícím zakončením byl předzvěstí výborných výsledků a Reds hned v úvodu ročníku vyhlašovali útok na titul Premier league, který naposledy slavili v sezoně 1990/91. Liverpool měl ale prachbídný start do sezony a obrovské manko už i přes dobrý závěr smazat nedokázal.

Na své poměry nezaznamenal ani nic moc velký úspěch v Lize mistrů, v níž skončil před branami finále, přesto potvrdil, že vyřazovací zápasy zvládá o hodně lépe než ty ligové. Z předchozích vět je jasné, jaké jsou cíle Reds v letošní sezoně. I letos kouč Rafael Benitéz přivedl do svého kádru vynikajícího útočníka - Robbie Keane má za sebou výbornou sezonu v Tottenhamu. Posilou do obrany jistě je Philipp Degen z Borussie Dortmund a Reds stále jednají o angažování Garetha Barryho z Aston Villy.

Ať už kapitán Villans zamíří na Anfield nebo ne, Liverpool dnes odstartuje ligu v Sunderlandu a určitě se pokusí zvítězit. „Naši fanoušci letos chtějí trofej. Chtěli by všechny čtyři, ale když se mě zeptáte, kterou preferuji, tak souhlasím s nimi - tu ligovou,“ řekl jasně kouč Benitéz, který v minulosti neměl takto vyhraněný názor.

Takové cíle bezesporu nemají Černé kočky ze Sunderlandu. Svěřenci Roye Keana se loni zachránili až v samém závěru soutěže s tříbodovým náskokem na pásmo sestupu. Letos by jistě chtěli prožít méně strastiplný rok, avšak už pohled na věkový průměr mužstva budí obavy. Sunderland má jeden z nejmladších kádrů Premier league, ale už ne ten nejmladší vůbec, jelikož v létě přišly zajímavé a především zkušené posily.

Bývalý kapitán Manchesteru United dotáhl pod svá křídla Steeda Malbranquea, Pascala Chimbondu a Teema Tainia z Tottenhamu, v útoku bude jistě nebezpečný El-Hadji Dioufa z Boltonu. S těmito hráči by nemusel mít patnáctý celek loňské sezony až takové problémy, naopak by mohl zasáhnout do boje o lepší střed tabulky.

Přesto bookmakeři sázkové kanceláře bwin příliš domácím nevěří, když na jejich výhru vypsali kurs 5.20. Na výhru Liverpoolu si můžete u bwin vsadit v kursu 1.65 a pokud si myslíte, že zápas skončí remízou, tak je tu pro vás kurs 3.35.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články