Hlavní obsah

Vyhraje Čilič i třetí letošní vzájemný zápas?

Eurotip.cz

Po Olympijském turnaji si většina špičkových hráčů užívá alespoň chvilkový odpočinek a šance na úspěch se naskýtá i ostatním. Na svůj premiérový titul z okruhu ATP stále čeká Marin Čilič, který se v New Havenu utká s o sedm let starším Jurgenem Melzerem.

Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Rakouský tenista Jurgen Melzer.

Článek

Chorvat se s Rakušanem neutká poprvé a to ani letos. Premiérový souboj si totiž odbyli v probíhající sezoně na Australian Open, kde se ve druhém kole radoval méně zkušený Čilič, jenž Melzera porazil poměrně hladce ve třech setech. Jejich druhý vzájemný zápas už tak jasný průběh neměl, jelikož oba hráči si na trávě v Queen's Clubu drželi své servisy a první i druhý set dospěly do tiebreaku. V obou byl o fous lepší Cilič a zvýšil tak své vedení v bilanci s Melzerem na 2:0.

I proto, že Marin Čilič ještě neztratil v soubojích s Rakušanem ani set, vstupuje do dnešního už třetího letošního měření sil v pozici favorita. Své kvality však neprokázal jen v soubojích se svým dnešním soupeřem. V roce 2008 se nejdále probojoval na trávě v Nottinghamu a v Čennai, kde si shodně zahrál semifinále. O kolo dříve se současný 31. hráč světa rozloučil s podniky v Mnichově, Gstaadu a Torontu.

Jurgen Melzer prozatím neprožívá bůhví jakou sezonu a musel by se stát zázrak, aby do konce roku dosáhl na maximum z té loňské, kdy byl 28. hráčem žebříčku ATP. V tuto chvíli je totiž o rovných 20 míst níže, ale nedávno na tom byl ještě hůře. Poměrně slušná forma z poslední doby ho vynesla do finále v Kitzbuhelu, kde prohrál s momentálně famózním Argentincem Del Potrem. Na domácí půdě si vedl velmi dobře i v Poertschachu, tam si zahrál čtvrtfinále stejně jako v Hertogenboschi a také na uplynulých Olympijských hrách. V Pekingu nehrál vůbec špatně, ale právě ve čtvrtfinále narazil na Rafaela Nadala a musel se smířit i s kanárem.

Dnes nečeká Melzera jistě tak silný protivník, přesto musí být Rakušan na pozoru, což dokazují vzájemné zápasy. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem Čilič, na jehož výhru si vsadíte s kursem 1.50. Jste-li názoru, že zvítězí Rakušan, pak využijte kursu 2.40.

Reklama