Hlavní obsah

New Haven uvidí domácí souboj

Tenisový turnaj v New Havenu nepatří bezesporu mezi nejprestižnější, ale je důležitý i z pohledu přípravy na US Open. Závěrečný grandslam sezony naskýtá možnost velkého zviditelnění, tím spíše pro Američany. Na domácím mistrovství by jistě chtěl konečně uspět Mardy Fish, kterého dnes čeká čtvrtfinálový souboj v New Havenu s krajanem Jessem Levinem.

Článek

I když jsou oba tenisté americké národnosti, v oficiálním zápase se doposud na kurtu nepotkali. Dnes tak půjde o jejich vůbec první vzájemný souboj a jako favorit do něj vstoupí zkušenější Mardy Fish. 26letý tenista sice letos neprožívá nejúspěšnější sezonu, ale nevede si vůbec špatně. Úspěchy zásadně sbírá jen na domácí půdě, když se probojoval dokonce do finále turnaje série Masters v Indian Wells. Semifinále si zahrál v Los Angeles a o kolo dříve vypadl na podnicích v San Jose, Delray Beach a Houstonu.

V New Haven jen navazuje na své americké úspěchy, jelikož si nejdříve poradil s krajanem Odesnikem a následně i Marcem Gicquelem. V zápase s Francouzem si Fish vedl výborně na podání, když nejen, že nasázel soupeři 12 es, ale v deseti jim servírovaných hrách prohrál jen 11 fiftýnů.

Za podobný průběh by se jistě nezlobil ve čtvrtfinálovém zápase s Jessem Levinem, kterému momentálně patří 109. příčka žebříčku. 20letý Američan se na okruhu ATP postupně rozkoukává, přičemž stále objíždí challangery. Na jednom z nich letos uspěl, stalo se tak v Bradentonu, kde zvedl nad hlavu trofej pro vítěze.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že tento zápas může vyhrát jen jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem Fish, na kterého vypsali kurs 1.25. Kurs na druhého Američana má hodnotu 3.52.

Reklama