Hlavní obsah

Čilič si zahraje premiérové finále

Do finále mužské části turnaje v New Havenu se probojovali dva nasazení. Mardy Fish včera vystavil konečnou turnajové jedničce Fernandu Verdascovi a má tak šanci bojovat o svůj první letošní titul s Marinem Čiličem.

Článek

Mladý Chorvat toho stále nemá na okruhu ATP moc za sebou a není tak nic zvláštního, že na Fishe prozatím nikdy nenarazil. Je tedy otázkou, jak mu bude Američanova jistě velmi nepříjemná hra sedět.

Mardy Fish letos sice neprožívá nejúspěšnější sezonu, ale nevede si vůbec špatně. Úspěchy zásadně sbírá jen na domácí půdě, když se probojoval dokonce do finále turnaje série Masters v Indian Wells, semifinále si zahrál v Los Angeles a o kolo dříve vypadl na podnicích v San Jose, Delray Beach a Houstonu.

Další úspěch už zaznamenal nyní v New Haven, kde jako osmý nasazený postoupil už do finále a to poměrně hladce. V úvodním kole porazil krajana Odesnika, dále i díky 12 esům přehrál Gicquela, následně Levineho a v semifinále i už zmiňovaného Verdasca.

„Je to moje druhé letošní finále. Další příležitost k tomu, abych vítězil na tvrdém americkém povrchu, který si myslím, že je pro mě ten nejlepší,“ konstatoval 187 cm vysoký Fish. „Poslední finále v Indiand Wells jsem prohrál po třech tuhých setech. Přesto to byl ohromný výsledek. Zde je to něco jiného, víte, že tu nejsou hráči jako Djokovič a Federer, i tak je to zajímavá příležitost,“ myslí si Američan, který ve finále v Indian Wells podlehl Novaku Djokovičovi.

Dnes mu bude soupeřem rovněž hráč z území bývalé Jugoslávie. Marin Čilič bude pro Fishe bezesporu silným protivníkem, což dokazuje jeho 31. příčka v žebříčku či letošní turnajové úspěch. V roce 2008 se nejdále probojoval na trávě v Nottinghamu a v Čennai, kde si shodně zahrál semifinále. O kolo dříve se Chorvat rozloučil s podniky v Mnichově, Gstaadu a Torontu.

V New Haven se do finále probojoval poměrně hladce. Někteří jistě namítnou, že mu pomohl poměrně snadný los, ale faktem je, že porazil Jurgena Melzera a Igora Andrejeva. V semifinále se utkal s katem Iva Karloviče - Lukou Gregorcem - a Slovinec pro něj nebyl příliš obtížným soupeřem.

Čilič si tak dnes zahraje vůbec premiérové finále na okruhu ATP a jistě by ho rád proměnil v první vítězství. Věříte-li, že se mu to podaří, pak si na něj vsaďte s kursem 1.70. Na výhru zkušenějšího Fishe nabízí sázková kancelář bwin kurs 2.02.

Reklama