Hlavní obsah

Londýn uvidí první letošní derby

Anglická Premier legue teprve před týdnem odstartovala a už dnes je na programu úvodní letošní derby. Na Craven Cottage míří jeden z kandidátů na pozice nejvyšší - Arsenal Londýn. Kanonýři loni na hřišti Fulhamu vyhráli 3:0 a za podobný výsledek by se dnes jistě nezlobili.

Článek

Fulhamští zase vzpomínají na zápas, který sehráli s Arsenalem v předloňské sezoně, v níž vyhráli 2:1 po brankách tradiční útočné dvojice McBride - Radzinski. Ani jeden z nich však v letošním kádru už nefiguruje a Fulham spoléhá na Bobbyho Zamoru či Andyho Johnsona, který těsně před startem soutěže posílil tým z Evertonu. Holohlavý kanonýr však nezasáhl do prvního duelu, ve kterém Cottagers podlehli 1:2 Hullu a hrát nebude ani dnes. „Stav Andyho Johnsona se značně zlepšil a hráč je velmi blízko dosažení požadované zápasové kondice,“ konstatoval manažer týmu Roy Hodgson ke stavu svého útočníka.

Arsenal vstoupil do nové sezony rovněž zápasem s nováčkem, ale narozdíl od domácích dokázal West Bromwich porazit. Vítězství to však nebylo nikterak přesvědčivé, i když se už ve 4. minutě trefila nová akvizice Kanonýrů - Samir Nasri. Bývalý záložník Marseille přišel do hlavní anglické metropole za 14 miliónů euro. Mužstvo naopak opustil typově podobný hráč - Alexander Hleb, jehož služby si zaplatila Barcelona.

V úvodním kole se na hřišti opět neobjevil Tomáš Rosický, jehož zranění pokračuje, fit nebyl a stále ani není Španěl Fabregas. V uplynulém týdnu Arsenal posílil ještě o Mickaela Silvestreho, jenž přišel z Manchesteru United, ale kvůli svalovým problémům si na svůj 250. start v Premier league ještě počká. “Fulham má silný kádr a jde z něho mnohem větší strach, než loni. Pokud navíc vezmete v úvahu, že v sobotu půjde o derby, je zřejmé, že se na takový duel musíte plně koncentrovat,“ upozorňuje na těžký zápas kouč Arsene Wenger.

Jasným outsiderem londýnského derby je domácí Fulham, na jehož vítězství vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 6.00 rovných. Na výhru Arsenalu určili bookmakeři kurs 1.55 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.45.

Reklama