Hlavní obsah

Wigan přivítá Chelsea

Včera měla nejprestižnější fotbalová soutěž světa, anglická Premier league, na programu 7 utkání a dnes mohou shlédnout diváci další dva. Ještě před soubojem City s West Hamem vyzve Wigan londýnskou Chelsea.

Článek

Domácí loni bojovali o udržení v nejvyšší soutěži a nakonec skončili na čtrnácté příčce s čtyřbodovým náskokem na prvního sestupujícího. Jedním z klíčových utkání bylo jarní představení Latics na Stamford Bridge, kde Blues zásluhou Essiena dlouho vedli, ale o výhru je připravil v 90. minutě Emile Heskey. „Tehdy to byl skvělý zápas. Věřil jsem, že nám tento bod pomůže udržet nejvyšší soutěž,“ vzpomíná trenér Steve Bruce, jehož svěřenci loni dokázali uhrát bod také s Arsenalem či Liverpoolem.

Wigan vstoupil do letošní sezony prohrou s West Hamem 1:2. Kladiváři vedli po brankách útočníka Ashtona v 10. minutě už o dvě branky. Latics dokázali odpovědět už pouze jednou, když se trefila letní posila z Egyptu Amr Zaki. „Úvodních 15 minut jsme hráli strašně, ale poté už byl výkon uspokojující, což zmírňuje frustraci,“ dodal po utkání kouč Bruce, který vyzdvihnul především výkon honduraské posily Wilsona Palaciose. V dresu domácích začal opět trénovat švédský obránce Erik Edman, ale nejspíš ho znovu nahradí Maynor Figueroa. Po problémech s holení je naopak stoprocentně fit další bek Ryan Talyor.

Chelsea odehrála první utkání nového ročníku ve velkém stylu. Na domácím stánku přivítala Portsmouth, který si odvezl čtyřbrankový příděl. „Jsem spokojený, protože tým předvedl dobrý výkon. Stále však potřebujeme více trpělivosti a držet více balón,“ dodal po výhře nad Pompey nový lodivod Blues Luiz Felipe Scolari. Ten do utkání nemohl nasadit kanonýra Drogbu, kterého zranění kolene nepustí do hry ani dnes. V průběhu prvního poločasu duelu s Portsmouthem odstoupil kvůli problému s kotníkem Michael Ballack, ale proti Wiganu byl měl být připraven nastoupit. Z olympijských her se navíc vrátil útočník Kalou.

Na vítězství domácího Wiganu vypsala sázková kancelář bwin poměrně vysoký kurs 6.80. Na vítězství Chelsea si můžete vsadit v příjemném kursu 1.45 a na remízu určili bookmakeři kurs 3.80.

Reklama