Hlavní obsah

Rozjeté Brno přivítá Mladou Boleslav

Čtvrté kolo první české fotbalové ligy uzavře dnešní prestižní duel na Králově poli. Domácí 1. FC Brno přivítá na svém stadionu Mladou Boleslav. Oba týmy mají ty nejvyšší ambice, navíc předvádí ofenzivní fotbal, takže fanoušci se určitě mohou na zápas těšit. O motivaci mají oba celky postaráno - Brno se v případě vítězství bodově dotáhne na první Spartu, Boleslav se jistě chce pomstít za poslední vzájemný zápas, kdy doma podlehla Brnu 1:3.

Článek

Svěřenci Petra Uličného jsou právem pasováni do role „černého koně“ soutěže. Brněnský kádr čítá jak starší zkušené borce, jakými jsou Polách, Trousil či Došek, tak reprezentanty v mládežnických kategoriích. A tento zajímavý „koktejl“ přináší Brněnským úspěchy.

Letošní sezonu rozjelo 1. FC na výbornou, když v prvním kole dokázalo zvítězit 0:1 na půdě nažhaveného nováčka z Příbrami. Poté Brněnští doslova „převálcovali“ Liberec 4:1, aby týden na to uhráli cennou remízu 0:0 na ostravských Bazalech.

Nejlepším střelcem týmu je se dvěma zásahy bouřlivák Aleš Besta, jemuž svědčí spolupráce v útoku s Tomášem Doškem.

Trenér týmu Petr Uličný na klubových webových stránkách přiznává, že v týmu panuje výborná atmosféra, ale brzdí přehnanou euforii před dnešním mačem. „Mladá Boleslav jde nahoru. Myslím si, že nás prověří daleko víc než Liberec. V každém případě budeme muset podat maximální výkon, pokud chceme uspět. Bude to hodně těžké utkání. Boleslav má silné mužstvo s několika velkými osobnostmi. Rajnocha, který se dostal do reprezentace, považuji za jednoho z nejlepších záložníků ligy. Ne náhodou se v reprezentaci objevil i Papadopulos. Výborní jsou Poláček, Řezníček, Hrdlička a další hráči.“

Trenér Brna Uličný navíc zapomněl jmenovat novou letní posilu v řadách Boleslavi, tvořivého záložníka Ludovica Sylvestreho.

Nicméně Boleslav se i přes svůj hvězdný kádr rozjíždí pomaleji, než se čekalo. V prvním kole sice svěřenci nového kouče Pavla Hapala narazili na pražskou Spartu, kde prohráli nejtěsnějším rozdílem 1:0. Pak ale na domácím hřišti horko těžko přehráli 1:0 Zlín, a před týdnem jen remizovali v Jablonci.

Za tři zápasy vstřelili boleslavští „snajpři“ pouhé dva góly, což je neúměrné tomu, jakými jmény jejich útočná formace disponuje.

Zajímavostí je, že Boleslav s Brnem ve svých dosavadních osmi vzájemných ligových duelech ani jednou neremizovala, přičemž výhry jsou mezi oba soupeře rovnoměrně rozděleny 4:4. Co je jistě potěšující zprávou pro fanoušky: průměrný počet branek na jedno utkání je 3.5.

Uvidíme, zda Boleslav dnes ukončí své střelecké trápení a pozlobí obranu Brna, která mimochodem v uplynulých třech kolech inkasovala pouze jednou a je v tomto směru vůbec nejlepší v lize. Boleslavi dnes bude chybět Luboš Pecka, i tak ale trenér Hapal může postavit reprezentační útok Řezníček-Papadopulos.

Předpokládané sestavy:

1. FC Brno: Bureš - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Kalivoda, Mareček, Polách, Střeštík - Besta, Došek.

FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Hrdlička - Kysela, Rajnoch, Sylvestre, Poláček - Řezníček, Papadopulos.

Sázková společnost bwin mírně favorizuje domácí Brno, na jehož vítězství vypsala kurs 1.80. Na případnou remízu je kurs 3.20. A kdo věří hráčům z města automobilů, má možnost si na jeho výhru vsadit v krásném kursu 4.10.

Reklama