Hlavní obsah

Haas vyzve Gasqueta

Druhý den závěrečného grand slamu sezony slibuje zajímavý souboj prvního kola mezi bývalou světovou dvojkou Tommy Haasem a aktuální dvanáctkou žebříčku ATP, Richardem Gasquetem. Jejich dva vzájemné souboje se datují do roku 2006. V prvním kole Australian Open vyhrál hladce Haas, ale v Davis Cupu mu Francouz porážku oplatil.

Článek

Tommy Haas má za sebou už 11 účastí na US Open a kromě pár úvodních vystoupení zde byl vždy vcelku úspěšný. To se potvrdilo i v posledních dvou letech, kdy došel vždy do čtvrtfinále a v obou případech ho zastavil Rus Davyděnko.

Na konci loňského roku podstoupil německý tenista operaci ramene a na úvodních čtyřech turnajích nové sezony nedošel dál jak do druhého kola. Výborně si 30letý hráč vedl na březnovém podniku v Indian Wells, ale ve čtvrtfinále musel znovu kvůli zranění vzdát Federerovi. Na wimbledonské trávě skončil momentálně 39. hráč světa ve třetím kole na raketě domácího Murrayho a na betonu v Indianapolisu zastavil rodáka z Hamburku ve čtvrtfinále Gilles Simon. Na turnaji v Cincinnati zdolal Haas Južného a Monfilse, ale následně se musel sklonit před uměním Rafaela Nadala. Naposled hrál fanoušek fotbalového Bayernu ve Washingtonu, kde nestačil až v semifinále na Argentince Del Potra.

Richard Gasquet na rozdíl od svého dnešního soupeře do čtvrtfinále na dvorcích ve Flushing Meadows nikdy nedošel a v letech 2005 a 2006 skončil v osmifinále. Loni Francouz musel vzdát utkání druhého kola s domácím Youngem.

V úvodu sezony světová dvanáctka kromě osmifinále Australian Open nijak výrazně nezářila, ale v posledních měsících se jí znovu daří. Na trávě v Queensu skončil 22letý tenista ve čtvrtfinále a ve Wimbledonu neuspěl v osmifinálové bitvě s Andy Murrayem. Jen krůček od zisku prvního titulu byl ve Stuttgartu, kde ve finále nakonec nestačil na Del Potra. Na turnaji ATP Masters v Torontu prohrál rodák z Beziers mezi posledními osmi ve třech setech s Rafaelem Nadalem. Poslední vystoupení v Cincinnati francouzskému tenistovi příliš nevyšlo, když skončil už ve druhém kole.

Richard Gasquet je podle bookmakerů mírným favoritem na postup do druhého kola s kursem 1.58. Na vítězství Tommyho Haase si můžete vsadit u bwinu v kursu 2.25.

Reklama