Hlavní obsah

Splní Andrejev úlohu favorita?

Eurotip.cz

Hned osm francouzských tenistů dnes vstoupí do prvního kola US Open. Marc Gicquel patří mezi ně a na kurtu číslo 5 změří síly s Igorem Andrejevem z Ruska. Vzájemná bilance obou tenistů je zatím vyrovnaná. Loni v Dubaji uspěl Andrejev a ve stejném roce v Bukurešti mu jeho dnešní soupeř porážku oplatil.

Článek

Igor Andrejev si v New Yorku zahraje počtvrté v kariéře a na předchozí tři vystoupení zřejmě nevzpomíná každý den. Nejdále zde totiž došel do druhého kola a nyní ho hned na úvod nečeká snadný soupeř.

Ruský tenista nevkročil do sezony na turnajích v Sydney a Dauhá zrovna pravou nohou a na úvodním grand slamu v Melbourne skončil ve třetím kole. Na sklonku února vypadl 23. hráč světa ve čtvrtfinále v Buenos Aires, stejně tak jako následně v Dubaji. V závěru března se 25letý tenista probojoval až do čtvrtfinále podniku v Miami a ve stejné fázi vypadl i na dalším turnaji série Masters v Monte Carlu, kde podlehl Nikolaji Davyděnkovi. V Římě se rodák z Moskvy podobného výsledku nedočkal, ale dostal se alespoň do třetího kola, kde ho podruhé v sezoně zastavil Djokovič. Ve Wimbledonu skončil už ve druhém kole, ale následně se dokázal probojovat do finále turnajů v Gstaadu a Umagu. Na posledních čtyřech turnajích skončil Andrejev vždy ve třetím utkání, z toho dvakrát podlehl světové jedničce Nadalovi.

Marc Gicquel se ve Flushing Meadows zahrál poprvé před dvěma lety a hned z toho bylo osmifinále, kde nestačil na Rogera Federera. Loni už jeho vystoupení na závěrečném grand slamu sezony tak úspěšné nebylo a loučil se hned v prvním kole po prohře s Tomášem Berdychem.

Do letošního roku vstoupil francouzský tenista účastí ve třetím kole v Melbourne. Na sklonku února zvítězil 41. hráč světa na challengeru v Besanconu a další povedenější výsledek si připsal až v květnu, kdy v portugalském Estorilu skončil ve čtvrtfinále. Mezi posledních osm doputoval ještě v Casablance, tam jeho pouť turnajem zastavil krajan Gilles Simon. Na Roland Garros ani v Halle se tuniskému rodákovi příliš nedařilo, ale na trávě v Hertogenboschi měl 31letý tenista nadosah svůj první titul v kariéře. Po výhrách nad Gasquetem, Melzerem či Caňasem však nestačil ve finále na Davida Ferrera. Ve Wimbledonu dokráčel do třetího kola, kde podlehl Rogeru Federerovi. V holandském Amersfoortu prohrál Gicquel v semifinále s Darcisem a v Los Angeles skončil ve třetím kole, stejně tak jako minulý týden v New Havenu, kde byl nad jeho síly Mardy Fish.

Ve výhru Marca Gicquela experti sázkové kancelář bwin příliš nevěří, když na jeho postup určili kurs 3.07. Favoritem je Igor Andrejev s kursem na vítězství 1.32.

Reklama