Hlavní obsah

Poradí si Almagro s Dancevicem?

V probíhajícím prvním kole posledního grand slamu sezony změří síly Nicolas Almagro a Frank Dancevic. Podle žebříčkového postavení by Almagro neměl mít se svým protivníkem nejmenší potíže a o něco více mu věří i bookmakeři. Zvládne svou úlohu a postoupí do druhého kola?

Článek

Nicolas Almagro je typický antukový hráč a tvrdý povrch rozhodně nepatří mezi jeho oblíbené. Na betonu dokázal letos zvítězit v pouhých dvou utkáních a pět dalších prohrál. Ani jeho celková bilance na tomto povrchu není aktivní. Minulý rok doputoval španělský tenista na US Open zatím nejdál, když skončil ve třetím kole na raketě Nikolaje Davyděnka.

Na úvodním grand slamu sezony v Melbourne vypadl čerstvě 23letý hráč hned v prvním kole s Chorvatem Čiličem. Následoval turnaji v brazilském Costa Do Sauipe, kde se po finálové výhře nad krajanem Moyou radoval ze zisku celkového prvenství. Další triumf si připsal na sklonku února v Acapulcu, kde si poradil třeba s Jose Acasusem či Davidem Nalbandianem. Na dubnovém podniku ve Valencii předváděla světová osmnáctka opět výborný tenis a jeho cestu turnajem zastavil až v semifinále krajan Ferrer. V Monte Carlu a Barceloně došel rodák z Murcie do osmifinále, resp. do čtvrtfinále. Mezi poslední osmičkou se loučil i v Říme, kde skrečoval Novaku Djokovičovi. Na antuce v Paříži poté dosáhl svého nejlepšího grandslamového výsledku, když prohrál až ve čtvrtfinále s Rafaelem Nadalem. Ve Wimbledonu skončil Almagro ve druhém kole a na nedávno skončeném olympijském turnaji v Pekingu prohrál hned na úvod s Francouzem Monfilsem.

Frank Dancevic naopak uvádí jako svůj nejoblíbenější povrch právě beton, na kterém překvapivě nedosáhl letos svého nejlepšího výsledku. Momentálně až 146. hráč světa vyřadil na prvním turnaji sezony v Adelaide Itala Bolelliho, ale následně nestačil na Fina Nieminena, který ho zastavil i na Australian Open. Na začátku června vyhrál 23letý tenista challenger na trávě v Surbitonu a pohodu si přenesl i doWimbledonu, kde nečekaně vyřadil světovou sedmičku Nalbandiana. Ve druhém kole však nestačil na Bobbyho Reynoldse, ale chuť si spravil na podniku v Newportu, kde došel až do semifinále. Na domácím turnaji v Torontu si kanadský tenista poradil s Chorvatem Ančičem, ale nad jeho síly byl Srb Djokovič, stejně tak jako Stanislas Wawrinka v prvním utkání v Pekingu.

I přes velký rozdíl v postavení na žebříčku ATP bookmakeři favorizují jenom mírně Španěla Almagra s kursem na výhru 1.72. Na vítězství Franka Dancevice si u bwinu můžete vsadit v kursu 2.00 rovné.

Reklama