Hlavní obsah

Slavia se pokusí o zázrak

Sparťanský sen o Lize mistrů se včera nadobro rozplynul a stejný osud dnes může potkat i Slávisty. Aby se tak nestalo, musí dnes svěřenci Karla Jarolíma porazit italskou Fiorentinu a to nejméně dvoubrankovým rozdílem.

Článek

Slavii start do 3. předkola Ligy mistrů nevyšel, když ve Florencii prohrála 2:0 a nakonec mohla být za tento výsledek i ráda. Šance na její účast mezi evropskou elitou se tak snížily na minimum, ale nic není nemožné s Sešívaní se určitě ještě nevzdali. „My jsme se ale na odvetu připravili zcela zodpovědně a dokud je šance, tak budeme usilovat o postup,“ řekl jasně kouč Jarolím, který od začátku zápasu pošle na hřiště dva útočníky. „Věřím tomu, že podáme lepší výkon než ve Florencii. Určitě budeme hrát tak, aby bylo cítit, že chceme dát gól,“ dodává lodivod Slávie.

„Doufám, že oproti utkání ve Florencii se změní všechno, tam nám nevyšlo vůbec nic. Věřím tomu, že poslední dvě ligová utkání nám něco naznačila, hlavně to poslední proti Bohemians Praha, i když samozřejmě si musíme uvědomit, že síla Fiorentiny je daleko větší. Myslím, že máme natolik kvalitní a zkušený tým, že se o ten postup ještě porveme,“ říká poměrně sebevědomě kapitán Erich Brabec, který v pátek nechyběl u vítězství 5:0 s Bohemians Praha.

Fiorentina v létě prošla velkými změnami, co se hráčského kádru týče a předpokládalo se, že by mohla mít ze začátku problémy, i vzhledem ke startu Serie A, jenž začíná až následující víkend. Tyto domněnky však byly doposud mylné a bohužel na to doplatil úřadující český mistr, který ve Florencii rozhodně neoslnil.

Určitě ale není stále nic jisté, o čemž ví i trenér Cesare Prandelli. „Slyšeli jsme reakce našich soupeřů, jak chtějí do zápasu jít. My máme mírný náskok, rozhodně to ale nestačí. Zítřejší zápas je pro nás důležitý, vůbec si nepřipouštím, že bychom mohli prohrát,“ zdůraznil kouč Italů.

Slávisté vstupují do zápasu jako outsideři s kursem 2.90 na jejich vítězství. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.30. I přes roli hostujícího mužstva favorizují bookmakeři této společnosti Fiorentinu, na jejíž výhru vypsali kurs 2.20.

Reklama