Hlavní obsah

Murray vyzve zkušeného Llodru

Andy Murray i Michael Llodra své úvodní zápasy na US Open zvládli a dnes je čeká jejich druhý vzájemný souboj. Ten premiérový vyhrál loni v Métách bez větších potíží britský talent.

Článek

Do aktuálního ročníku vstoupil skotský tenista vítězstvím na turnaji v Dauhá, kde si ve finále poradil se Švýcarem Wawrinkou. Nejlepší ostrovní hráč vypadl na Australian Open hned v prvním kole, ale na turnaji v Marseille opět triumfoval. Na podniku ATP Masters v Hamburku vypadl ve třetím kole s Rafaelem Nadalem a ve stejné fázi se poroučel i na Roland Garros, kde nestačil na Nicolase Almagra. V Queensu musela světová šestka vzdát čtvrtfinálový duel s Andy Roddickem a mezi posledních osm se propracovala i ve slavném Wimbledonu. Tam 21letého tenistu zastavil Rafael Nadal, stejně tak jako v semifinále v Torontu. Poté Murray dosáhl velkého úspěchu v Cincinnati, kde si ve finále poradil s Novakem Djokovičem a slavil třetí triumf v sezoně.

„V USA jsem vždycky moc rád. Lidé jsou zde hodně pozitivní a dvorce ve Flushing Meadows miluji. Líbilo se mi zde už v juniorských letech a je to můj oblíbený turnaj. Nyní se cítím opravdu dobře i navzdory neúspěchu v Pekingu,“ dodává jeden z favoritů US Open, který ve svém prvním vystoupení vyřadil Argentince Roitmana.

Michael Llodra doputoval v New Yorku nejdále do osmifinále. To se mu povedlo ale už před čtyřmi lety a loni zde skončil už ve druhém kole. Rodák z Paříže prožil famózní start do sezony, když hned na prvním podniku v Adelaide zdolal ve finále Jarka Nieminena. V Aucklandu došel do čtvrtfinále a pro druhý letošní singlový titul si 28letý hráč došel v únoru v Rotterdamu.

Dalšího výraznějšího výsledku dosáhl aktuálně 38. tenista světa na Roland Garros, kde jeho pouť turnajem skončila v osmifinále na raketě Lotyše Gulbise. Následně se francouzský tenista probojoval do čtvrtfinále v Halle, kde musel souboj s Kieferem skrečovat. Stejně tak nedohrál ani ve Wimbledonu a Cincinnati. V Pekingu Llodra sice zdolal Radka Štěpánka, ale ve druhém kole nestačil na Rusa Andrejeva.

Horkým favoritem tohoto duelu je bezesporu Andy Murray, na jehož výhru určili bookmakeři bwinu poměrně nízký kurs 1.10. Na vítězství Francouze Llodry si můžete vsadit v kursu 5.80.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články