Hlavní obsah

Simona vyzve mladík Del Potro

Alespoň dle žebříčkového postavení by diváci na tenisovém US Open měli shlédnout velmi vyrovnanou bitvu v utkání třetího kola mezi Gillesem Simonem a Juanem Martinem Del Potrem. První vzájemné střetnutí loni v New Havenu vyznělo lépe po třísetovém duelu pro francouzského tenistu.

Článek

Juan Martin Del Potro se v úvodu letošní sezony výrazněji neprosazoval, když ho zbrzdilo zranění zad, kvůli kterému vzdal ve druhém kole Australian Open s Davidem Ferrerem. Po dubnovém čtvrtfinále v Mnichově se argentinskému talentu v Římě ani na Roland Garros příliš nedařilo. Chuť si tak spravil postupem do semifinále v Hertogenboschi, ale s Wimbledonem se loučil už ve druhém kole.

Teprve 19letý tenista má nyní opravdu famózní formu. Nejprve triumfoval na antukách ve Stuttgartu a Kitzbuhelu a dokázal se prosadit i na turnajích v Los Angeles a Washingtonu, kde znovu nenašel přemožitele. Stal se tak vůbec prvním tenistou v historii, který svůj jubilejní titul obhájil i na třech následujících podnicích. Na americké půdě si poradil například s hráči jako Roddick, Haas či Fish.

Do grand slamu v New Yorku vstoupil aktuálně 17. hráč světa vítězstvím na krajanem Caňasem a poté zdolal Brazilce Bellucciho, přičemž v obou utkáních prohrál úvodní set, ale v dalších už nezaváhal.

Gilles Simon si cestou do třetího kola poradil se Španělem Granollersem a Argentincem Acasusem, kterého zdolal hladce ve třech setech. Už nyní si tak vytvořil své nové osobní maximum na US Open, kde v posledních dvou letech skončil vždy ve druhém kole.

V úvody ročníku skončil francouzský tenista ve třetím kole Australian Open a také na turnaji v Marseille. V Rotterdamu došel ještě dál a vypadl jen těsně před branami finále s Robinem Soderlingem. Následovalo nepříliš vydařené období, na které dal rodák z Nice zapomenout v květnu v Casablance, kde si ve finále poradil s krajanem Benneteaue. Po třetím kole ve Wimbledonu přidal druhý titul na betonu v Indianapolisu. Aktuální světové šestnáctce se dařilo i v Torontu, kde vyřadila třeba Rogera Federera a nestačila až v semifinále na Němce Kiefera. Ve druhém utkání v Cincinnati a třetím kole v Pekingu nestačil 23letý tenista vždy na Jamese Blaka.

Podle bookmakerů je favoritem mladší z obou hráčů - Argentinec Del Potro. Na jeho postup do dalšího kola si můžete vsadit v kursu 1.45. Pokud věříte Gillesi Simonovi, vsaďte si na něj u bwinu v kursu 2.55.

Reklama