Hlavní obsah

Arsenal hostí Newcastle

Třetí kolo anglické Premier league nabízí kromě pěti dalších utkání také duel Arsenalu s Newcastlem. Ten ještě neprohrál a jeho případný dnešní tříbodový zisk zajistí Strakám nejlepší start do soutěže za posledních 13 let.

Článek

Minulý rok skončil Arsenal na pěkném třetím místě a vyšel mu i start do nového ročníku, když zásluhou francouzské posily Samira Nasriho zdolali Gunners nováčka West Bromwich Albion. O velkou senzaci na úkor Arsenalu se v minulém kole postarali hráči Fulhamu, kteří favorita zdolali nejtěsnějším možným rozdílem.

„V prvním poločase jsme nehráli příliš dobře. Především přihrávky nebyly takové, jaké bychom očekávali. Druhému poločasu jsme již dominovali, ale v posledních 25 minutách jsem už z hráčů cítil velkou nervozitu,“ dodal po prohře trenér Wenger, jehož svěřenci v týdnu dokázali v předkole Ligy mistrů zdolat Twente jasně 4:0. V tomto duelu utrpěli kapitán Gallas a útočník Theo Walcott lehká zranění kolene, ale ke dnešnímu klání by už měli být připraveni. Velkým posílením pro domácí je návrat záložníka Cesca Fabregase, který se po zranění vrátil už proti holandskému celku. Na marodce Kanonýrů naopak zůstávají dlouhodobí rekonvalescenti Eduardo, Abou Diaby a také Tomáš Rosický.

Jak bylo zmíněno již v úvodu, Newcastle vstoupil do sezony na výbornou a v nastoleném trendu by jistě rád pokračoval i na Emirates Stadium. V prvním utkání uhráli Straky cennou remízu na půdě úřadujícího šampiona Manchesteru United. Na Old Trafford Newcastle po brance Obafemi Martinse dokonce vedl, ale United dokázali bleskově odpovědět gólem Fletchera. Minulý týden se svěřenci trenéra Keegana poprvé představili doma a byla z toho výhra 1:0 nad Boltonem, kterou zařídil útočník Michael Owen. Ten obstaral i rozhodující branku Newcastlu v Carling Cupu proti Coventry, kde se hosté radovali z vítězství až po prodloužení.

Proti Arsenalu bude trenér Kevin Keegan postrádat Nigerijce Martinse, kterého trápí natažená třísla. Mimo hru jsou i Damien Duff, Mark Viduka, Claudio Cacapa a Andy Caroll. V základní sestavě by tak mohl dostat příležitost záložník Joey Barton.

Na výhru Arsenalu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.40. Na vítězství Newcastlu si můžete vsadit ve vysokém kursu 7.50 a na remízu je kurs 4.00 rovné.

Reklama