Hlavní obsah

Teplice chtějí protrhnout střelecký půst

Gambrinus liga dnes pokračuje 5. kolem, které otevře duel Plzně s Teplicemi. Oba celky vstoupily do nové sezony vítězstvími, ale v posledních zápasech jim k zisku tří bodů vždy něco chybělo a o to více se jistě budou prát dnes ve Štruncových sadech.

Článek

Plzeň odstartovala ligu před vlastními fanoušky a vítězstvím se Žižkovem. Následně však prohrála v Olomouci a na tři body nedosáhla také doma se Slavií ani v Liberci. Poslední dva zápasy ale Západočeši musí hodnotit spíše kladně, jelikož šlo o souboje s týmy, které mají vysoké ambice.

Dnes čeká Plzeň další soupeř, který by rád útočil na přední příčky Gambrinus ligy. „Stejně jsme ale na tom i my a myslím, že to je dobrá pozvánka pro diváky. Víme, že jedině výhra nás může posunout nahoru, kam bychom chtěli patřit,“ řekl asistent plzeňského trenéra Václav Kotal. „Fanoušci už vědí, že ani na hřištích soupeřů nezalézáme. Také věříme, že budeme mít štěstí a nějaký ten gól dáme. Třeba Honza Rezek už byl letos v celé řadě šancí a všichni doufáme, že smůlu konečně protrhne,“ dodává druhý muž plzeňské lavičky.

Tepličtí rovněž vstoupili do ligy výherně a to naprosto přesvědčivě, když porazili v poměru 4:0 České Budějovice. Od té doby se však střelecky neprosadili a ve třech zápasech tak získali pouhý jeden bod za bezbrankovou remízu.

Dnešní cíl Severočechů je tak jasný. „Uvidíme, jak se ten zápas bude vyvíjet, ale každé utkání chceme vyhrát,“ konstatoval obránce hostí Martin Klein. V sestavě se dnes neobjeví zraněný Antonín Rosa. „U Rosy se zatím pořádně neví oč jde, čeká se na vyšetření magnetickou rezonancí, Pavel Verbíř na tréninku vyklusával, takže u něj se o startu rozhodně asi až těsně před utkáním,“ informoval na internetových stránkách klubu ředitel pro obchod marketing a komunikaci Petr Heidenreich. Ve žlutomodrém dresu se dnes objeví nová posila - navrátilec Vlastimil Stožický.

Oběma celkům se v poslední době moc nedaří a dnešní úspěch by jim jednoznačně přišel vhod. Věříte-li, že šťastnější budou po konečném hvizdu rozhodčího domácí, pak si na jejich vítězství vsaďte s kursem 2.15. Kurs na remízu má hodnotu 2.85 a na vítězství Teplic 3.40.

Reklama