Hlavní obsah

Murray si zahraje s Del Potrem podruhé v sezoně

Eurotip.cz

Kromě čtvrtfinálového souboje Nadala s Fishem budou moci diváci na závěrečném grand slamu sezony shlédnout také duel Andy Murrayho s jedním z největších talentů současného tenisu, Argentincem Del Potrem. Oba se letos potkávají již podruhé, na antuce v Římě za stavu 1-1 na sety musel Del Potro kvůli problémům se zády skrečovat.

Článek

Andy Murray si na úvod US Open poradil s Argentincem Roitmanem, nezastavil ho ani Francouz Llodra a proti Melzerovi dokázal skotský tenista otočit nepříznivý průběh utkání z 0-2 na konečných 3-2 na sety. V osmifinále si potom poměrně hladce poradil s nasazenou desítkou Wawrinkou.

„Byla to skvělá premiéra na dvorci Arthura Ashe. Dlouho jsem se na to těšil, navíc se mi utkání hodně vydařilo. Označil bych ho za nejlepší, které jsem kdy na grand slamech hrál,“ dodal po výhře nad švýcarským tenistou spokojený Murray.

Světová šestka postupem mezi posledních osm tak jenom potvrzuje svou velmi slušnou formu, kterou se prezentovala v posledních týdnech. Po čtvrtfinále ve Wimbledonu se skotský tenista podíval do semifinále v Torontu a v Cincinnati slavil titul, když ve finále zdolal Srba Djokoviče. „Ve Wimbledonu jsem na Nadala neměl, ale cítím, že nyní hraji ještě lépe. Do čtvrtfinále budu navíc vstupovat odpočatý a myslím si, že hraji dostatečně dobře na to, abych mohl vyhrát,“ dodává 21letý tenista, který by se v novém vydání žebříčku ATP měl objevit již na páté příčce.

Juan Martin Del Potro vyřadil v dosavadním průběhu US Open krajana Caňase, Brazilce Bellucciho, nasazenou šestnáctku Gillese Simona a naposled si poradil s japonským mladíkem Nishikorim po setech 6-3, 6-4 a 6-3. „Utkání začal lépe než já, ale poté jsem mu vzal servis, začal hrát svou hru a už to bylo snazší. Dnes Nishikori zřejmě neodehrál zrovna nejzdařilejší utkání,“ dodal po vítězství nad japonským hráčem 19letý Del Potro.

Touto výhrou rozšířila světová sedmnáctka svou vítěznou sérii již na 23 utkání, když naposled zvítězila na turnajích ve Stuttgartu, Kitzbuhelu, Los Angeles a Washingtonu. Více utkání v řadě si na své konto letos připsal už pouze Rafael Nadal.

Bookmakeři sázkové kanceláře bwin favorizují Andy Murrayho s kursem na výhru 1.45. Na vítězství Argentince Del Potra si můžete vsadit v příjemném kursu 2.52.

Reklama