Hlavní obsah

Česko přivítá v Pardubicích Izrael

Kvalifikační souboj dnes nečeká jen fotbalisty, ale také basketbalovou reprezentaci. Ta se pokouší probít na Mistrovství Evropy hrané v příštím roce. Úvodní zápas v Bosně svěřencům Michala Ježdíka vyšel, ale následně prohráli zcela jasně ve Velké Británii a dnes by se potřebovali vrátit na vítěznou vlnu doma s Izraelem.

Článek

Poměrně jasně o 14 bodů dokázali čeští basketbalisté zvítězit na pardubické palubovce s Bosnou. Ve druhém kvalifikačním zápase však vůbec nestačili na Velkou Británii a po prohře 68:87 zůstává vše naprosto otevřené. „Měli jsme špatný vstup do utkání. Deset minut jsme se adaptovali na podmínky. Britové dali do hry mnohem více energie, hlavně do obranné činnosti,“ řekl po zápase kouč Ježdík, jehož tým se soupeři vyrovnal až v samotném závěru.

Jelikož Británie podlehla na úvod Izraeli a ten naopak prohrál nyní s Bosnou, mají všechny čtyři tým skupiny tři body. Nic není tak rozhodnuto a důležité určitě budou především domácí zápasy. Druhý v pořadí dnes Češi sehrají s Izraelem, jehož prohra s Bosnou se moc nečekala a dnes si jistě bude chtít spravit chuť.

Stejně tak ale čeští reprezentanti, které přijede do Pardubic podpořit jistě velké množství fanoušků. „Očekávám, že zopakujeme výkon, který jsme tady předvedli v prvním utkání a doufám, že se samozřejmě budeme prát o vítězství a to vítězství získáme. Čeká nás určitě velmi těžký soupeř, se kterým se však dá hrát. Pro mě ta jeho porážka s Bosnou nebyla až tak překvapivá a stačilo málo, aby měli nyní na svém kontě nula bodů,“ konstatovala opora české reprezentace Jiří Welsch.

„Všichni hráči jsou schopni hrát jeden na jednoho, velice dobře kombinují, velice si věří a dokáží vyvinout obrovský tlak na rozhodčí,“ vystihl hru Izraele kouč Ježdík, pro kterého rovněž nebylo velkým překvapením, že tento tým prohrál v Bosně. Český lodivod může počítat se všemi hráči, zcela fit je už i 215cm vysoký Ondřej Starosta.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita, když si na vítězství obou soupeřů můžete vsadit se shodným kursem 1.85. Zápas je možné od 18:00 sledovat živě na ČT4 Sport.

Reklama