Hlavní obsah

Anglie má Chorvatsku co vracet

Je tomu několik měsíců, co Anglii stačil v závěrečném duelu kvalifikace o Euro k postupu bod s Chorvatskem. Reprezentace Albionu však ani ten ve Wembley neuhrála a díky tomu chyběla na šampionátu, které hostilo Rakousko se Švýcarskem. V kvalifikace na MS se tito velcí rivalové potkají znovu a první vzájemný zápas sehrají už dnes v Záhřebu.

Článek

Na už zmíněnou, šokující porážku 2:3 s Chorvatskem angličtí fanoušci jistě do smrti nezapomenou, ale celkově se v poslední době Angličanům na zeleném trávníku nedařilo. Následky však na sebe nenechaly dlouho čekat. Místo trenéra zaujal po neúspěšném Stevu McClarenovi italský stratég Fabio Capello, který se snaží v týmu nastolit nové pořádky. Již po nástupu do své funkce například vzkázal ikoně týmu Davidu Beckhamovi, že pokud nebude ve 100% formě, na reprezentaci může zapomenout.

Nicméně v přípravném zápase proti České republice se Beckham na hřišti objevil a stejně tak tomu bylo i v sobotu v Andoře, kde Anglie zvítězila 2:0, když obě branky vsítil Joe Cole. Uhrát dobrý výsledek by jistě chtěli i dnes v Záhřebu, kam přijíždějí s chutí po odplatě. „Něco jim dlužíme,“ řekl jasně kapitán Albionu John Terry. „Pamatuji si, jak jsme se v šatně ve Wembley tu noc po prohře cítili. Ty pocity nás musí hnát dopředu, ve fotbale musíte proměnit negativa v pozitiva,“ dodává Joe Cole, který by se jistě rád trefil i do sítě Chorvatů.

Proti však rozhodně jsou Chorvaté, kteří na uplynulém Mistrovství Evropy porazili například finalisty z Německa, ale ve vyřazovací fázi nešťastně podlehli už ve čtvrtfinále Turecku. Jihoevropané působili velmi dobrým dojmem a takový konec si v Rakousku a Švýcarsku určitě nezasloužili.

Kouč Slaven Bilič si na poslední měření sil s Anglií jistě velmi dobře pamatuje. „Očekávám lepší Anglii, ale také my jsme v lepší kondici. Angličané sice nijak neexcelovali proti Andoře, ale pořád mají skvělé individuality,“ konstatoval chorvatský trenér, který se stejně jako v posledních zápasech jeho týmu musí obejít bez kanonýra Eduarda Da Silvy.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin má utkání mírného favorita v mužstvu domácích, když na něj vypsali kurs 2.35. Remízu ocenili hodnotou 3.15. Myslíte si, že Anglie dokáže Chorvatsko na jeho hřišti porazit? Jestliže ano, poté využijte kursu 2.80.

Reklama