Hlavní obsah

Cruciat je v Bukurešti další domácí nadějí

Eurotip.cz

Nejen Viktor Crivoi, ale i Adrian Cruciat postoupil na domácím podniku v Bukurešti do druhého kola. V něm se střetně s papírově slabším soupeřem než krajan - Teimurazem Gabašvilim, který však v úvodním kole přehrál Lotyše Gulbise.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Adrian Cruciat se v prvním kole potkal s velmi dobrým antukářem Filippem Volandrim a k jeho štěstí italský tenista zápas skrečoval kvůli bolesti zad. 25letý Rumun startující v Bukurešti na divoukou kartu tak může pokračovat a vylepšit si svou dosavadní bilanci na okruhu ATP. Na něm se letos v hlavní fázi turnaje objevil pouze jednou a zápas navíc prohrál. Předevčírem tak svou statistiku vyrovnal na 1-1. Na challangerech se mu však poměrně daří; do finále se probojoval v Aténách a těsně před jeho branami skončil v Constantě, Sofii a Brasově. Letos se představil i v Ostravě, kde stejně jako v St. Brieuc prohrál ve čtvrtfinále.

O postup mezi nejlepší osmičku se dnes popere s Teimurazem Gabašvilim, který si letos čtvrtfinále na okruhu ATP zahrál už třikrát. V Amersfoortu, Rotterdamu ani Záhřebu se však za jeho brány nedostal. Povedlo se mu to pouze na challengerech, konkrétně v Telde, Milánu a Karlsruhe, kde nakonec slavil i titul. Letos tak Rus nemá vůbec špatné výsledky, přesto mu na své maximum z loňska chybí ještě 26 pozic ve světovém žebříčku. Pomoci mu může probíhající turnaj v Bukurešti, kde si už dokázal poradit se silným Gulbisem po hodině a 52 minutách hry.

Jak už bylo zmíněno, ve vzájemném zápase se tito hráči doposud neutkali. Myslíte si, že Gabašvili vkročí do vzájemných soubojů vítězstvím? Jestliže ano, pak si na něj vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.32. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Cruciatovi, pak využijte kursu 3.06.

Reklama