Hlavní obsah

Zlínský kouč Venera zná mužstvo Varů dokonale

Eurotip.cz

Česká hokejová extraliga v úterý odstartovala a už dnes otevře jeden zápas její druhé kolo. V něm se představí úřadující vicemistr - Karlovy Vary - na ledě Zlína, který v prvním kole inkasoval v Plzni hned šestkrát a dnes tak má co napravovat.

Článek

šestkrát a dnes tak má co napravovat. Okenáři loni skončili až na 13. příčce tabulky a ve špatných výsledcích pokračovali i v přípravě na letošní sezonu, když prohráli například s Olomoucí či Brnem. V letní pauze navíc tým nikterak neposílili a tak se očekává, že letos budou mít s postupem do play-off opět problémy. Potvrdil to i úvodní extraligový zápas, v němž Zlín podlehl v Plzni 2:6. „Domácí si připsali tři body naprosto zaslouženě. V první třetině si vypracovali dostatečný náskok, což utkání hodně ovlivnilo. Trochu se nám vytvořila šance na obrat v utkání za stavu 1:2, bohužel přišel z protiútoku třetí gól, což domácí uklidnilo a začali kontrolovat hru,“ řekl po zápase trenér Zdeněk Venera, který poslední tři sezony strávil na lavičce Karlových Varů.

A právě karlovarskou Energie jeho mužstvo nyní přivítá. Loňské vzájemné zápasy však poměrně jasně hovoří ve prospěch Západočechů, kteří si ze Zlína odvezli hned dvě vítězství a prohráli až v posledním domácím zápase.

Jak už bylo zmíněno, Karlovarští jsou úřadujícím vicemistrem extraligy, což letos jistě chtějí potvrdit. V přípravě si vedli o poznání lépe než domácí a dobrý vstup mají za sebou i v Extralize. Na domácím ledě dokázali porazit Pardubice a připsali si tak do tabulky první důležité body. „Hrálo se nám docela dobře, jak jsme očekávali, byl to boj, protože jak naše, tak i jejich mužstvo je po létu plné sil, hráli jsme o každý kus ledu a nakonec jsme rádi, že jsme vyhráli,“ ohlédl se za úvodním mistrovským zápasem útočník Lukáš Pech.

Trenér Josef Paleček tak zvládl svou extraligovou premiéru na lavičce Karlových Varů a nyní už bezesporu myslí na další zápas. „Každý zápas je jiný. Extraliga je na začátku, všichni ještě mají spoustu sil. Že prohrál Zlín 6:2 v Plzni, to nic neznamená. Doma budou hrát úplně jinak, jako jiný tým. Na to se musíme připravit,“ řekl karlovarský asistent Mikuláš Antonik.

Bookmakeři předpovídají vyrovnané utkání, kurs na domácí má hodnotu 2.65, remíza je oceněna kursem 4.20 a na výhru Karlových Varů vypsala společnost bwin kurs 2.15.

Reklama