Hlavní obsah

Sparta po měsíci opět proti Liberci

Eurotip.cz

Televizní předehrávkou včera začalo druhé kolo české hokejové extraligy. Jako první dnes vyjedou na led hokejisté Třince a Litvínova, kteří shodně v prvním kole v úterý neuspěli. V zápase Kladna se Znojmem naopak půjde o to, kdo dříve ztratí neporazitelnost. V utkání ambiciózních klubů přivítá Sparta Praha hosty z Liberce.

Článek

Pražský klub po dvou mistrovských sezónách a lednovém úspěchu na evropské scéně potkal nečekaně rychlý konec, když vypadl hladce již ve čtvrtfinále play off. Vedení klubu mělo tedy dostatek času na bohaté posílení, které se projevilo především v útoku. Návrat Broše a Kratěny by za normálních okolností byl již sám o sobě událostí, ale tentokrát ho ještě zastínily příchody Výborného a Ručinského. V prvním zápase se ovšem střelecky prosadili první dva jmenovaní hráči, kteří jsou o něco mladší. Výrazně se tak přičinili o venkovní výhru Sparty, o níž se rozhodlo ve třetí třetině. V brance byl Pöpperle, před nímž v obraně chyběli Jerofejevs a Vykoukal.

Bílí tygři se v základní části minulé sezóny znovu pohybovali mezi nejlepšími, ale již se tolik nehnali za prvním místem tabulky jako v letech předchozích. Přesto opět nepřekročili svůj stín, protože finále pro ně zůstalo v play off uzavřeno. Během letní přestávky se Liberec pokusil posilnit maximálně především v obraně, do níž přibyli Harant, Jareš a hlavně navrátilec z NHL Modrý. Po hostování se opět v brance objevil reprezentant Hnilička, který se ovšem hned v prvním zápase nechal vystřídat. Stalo se tak po druhé třetině, v níž soupeř dokonale obrátil skóre. Trenér dnes nebude moci nasadit do útoku Podkonického a Víška.

Bookmakeři bwin předpokládají, že posílený útok překoná obranu. Na výhru Sparty Praha vypsali kurs 1,6 . Domácí mají navíc soupeři co oplácet za zmíněné rychlé čtvrtfinálové vyřazení, s čímž započali již před měsícem v letním poháru. Hosté vstoupili do sezóny zcela opačným výsledkem než jejich dnešní sok. Podle kursu 4,2 , který je vypsán na výhru Liberce, se zdá, že bookmakeři bwin příliš nevěří v nějakou rychlou nápravu.

Reklama