Hlavní obsah

Vítkovice zajíždí do Zlína

Čtvrté kolo české hokejové extraligy bude čekat na zkompletování až do říjnového státního svátku. Tabulka tedy bude poměrně dlouho zkreslená. Plný bodový zisk si v ní přesto dnes může udržet Plzeň, která to však na ledě Karlových Varů nebude mít snadné. Druhé derby uvidí Praha. Zlín hostí v souboji na jaře neúspěšných týmů Vítkovice.

Článek

Domácí klub se po neúspěšné sezóně rozloučil se svým dlouholetým kapitánem, kterému uspořádal oficiální ceremoniál k prvnímu domácímu zápasu nového ročníku. Oslava se podařila, protože brankář brankář Murín udržel čisté konto a nový kapitán Balaštík vstřelil dva góly. Zlínští fanoušci tak po delší době prožili nějakou šťastnou chvíli. Po jarním boji o udržení totiž v létě marně čekali na lepší výsledky v poháru, v němž prohráli s oběma prvoligovými soupeři. Klubový navrátilec na trenérské lavičce Venera už začíná nejspíše tušit, že pro tým budou klíčovým prvkem domácí utkání, protože venku se mu zatím vůbec nedaří. Platí to především pro hru v oslabení. Zlín našel ve svém středu zatím pouze tři střelce a jeden z nich dnes nenastoupí.

Pro Vítkovice skončila minulá sezóna ještě větším šokem než pro jejich dnešní hostitele. Další těsná absence v play off byla vzhledem k opětovnému posílení velmi nečekaná. Před sezónou, v níž klub slaví 80. let od založení, tedy vedení přistoupilo k mnoha změnám. Tou základní byl příchod trenéra Hadamczika, kterému skončila smlouva u reprezentace. Vítkovice v letním poháru měly nakročeno k prvnímu místu ve skupině, ale překvapivou prohrou v posledním zápase se o něj připravily. Ačkoli se trenér pro začátek sezóny musí obejít bez jedné z mnoha útočných posil Varadi, s bodovým přísunem může být poměrně spokojen. Do dnešního zápasu bude moci nasadit při čerstvé absenci Kuboše pouze šest obránců.

Bookmakeři bwin favorizují hostující celek. Na výhru Zlína vypsali kurs 2,5 . Hosté své zatím jediné venkovní utkání zvládli velmi dobře, když se jim zadařilo především střelecky lépe než ve dvou domácích zápasech. Vítkovice vyhrály na ledě dnešního soupeře v letním poháru a dnes si to mohou zopakovat v kursu 2,25 .

Reklama