Hlavní obsah

Vykročí obhájce titulu vítězně?

Eurotip.cz

Nový ročník fotbalové Ligy mistrů se včera rozeběhl úvodními osmi zápasy. Někteří favorité potvrdili svoje úlohy, jiní první kolo nezvládli. Dnes je na programu dalších osm duelů. Natěšení fanoušci Manchesteru United - obhájce loňského titulu - jsou jistě zvědavi, jak se Rudým ďáblům povede proti španělské štice Villarealu.

Článek

Manchester, jenž se jako první klub v historii Ligy mistrů pokusí obhájit předešlý titul, nevstoupil do letošní sezony zrovna nejlépe. Sir Alex Ferguson se na začátku sezony musí obejít bez svého nejlepšího hráče Cristiana Ronalda a tato absence je hodně znát.

Směrem dopředu je hra bez portugalského kouzelníka poloviční, o čemž se v posledním ligovém kole přesvědčil i Liverpool. Ten sice už ve třetí minutě inkasoval z kopačky Carlose Téveze, ale pak svého protivníka přehrával a výsledkem toho bylo otočení stavu na konečných 2:1.

Rudí ďáblové zdaleka nepůsobí tak ničivou silou jako v loňské sezoně. Vždyť například v prvním ligovém kole na Old trafford pouze remizovali 1:1 s Newcastlem. Zisk čtyř bodů z devíti možných není na tým kalibru Manchesteru nikterak oslnivý, stejně jako tři vstřelené branky ve třech zápasech.

Liga mistrů je však zcela jiná soutěž a Manchester bude chtít dnes svým pochybovačům ukázat, že to s jeho formou není tak zlé. Bude se však muset obejít bez dvojice středních záložníků. Carrick je zraněn po sobotním duelu s Liverpoolem, Scholes pyká za červenou kartu z loňského finále proti Chelsea. Na lavičce se již možná objeví uzdravující se Ronaldo. Nejisté jsou starty Evry a Berbatova, kteří mají šrámy ze sobotního ligového duelu.

Hráči španělského Villarealu skončili v loňském ročníku Primera division na druhém místě za Realem, což je katapultovalo přímo do hlavní soutěže Ligy mistrů. Ve skupině E se zřejmě poperou o druhé postupové místo s Celtikem Glasgow. Čtvrtým týmem skupiny je Aalborg, který při vší úctě do bojů o postup ze skupiny nezasáhne.

Někteří plejeři Žluté ponorky mají jistě v živé paměti, když 22. 11. 2005 uhráli na Old trafford velmi cennou remízu 0:0. Od té doby však uběhly skoro tři roky a dnes se svěřenci Manuela Pellegriniho budou muset pořádně ohánět, aby podobný výsledek zopakovali. Zvláště když bude kvůli svalovým problémům týmu scházet úderné útočné duo Kahveci - Rossi. Tým Villarealu má však dobrou formu, na úvod sezony získal v lize čtyři body ve dvou zápasech, přičemž pouze jednou inkasoval.

Předpokládané sestavy:

Manchester United: Van der Sar - Brown, Ferdinand, Vidic, Evra (O´shea) - Fletcher, Anderson, Hargreaves, Nani - Rooney, Tevez (Berbatov).

Villareal: Lopez - Venta, Rodriguez, Godin, Capdevila - Cazorla, Senna, Eguren, Ibagaza - Franco, Llorente.

A jak zhodnotili šance obou týmů bookmakeři společnosti bwin? Favoritem zápasu jsou domácí Rudí ďáblové, na jejichž výhru je kurs 1.45. Pokud si myslíte, že utkání na Old trafford skončí jako před třemi lety, tedy remízou, zkuste štěstí při kursu 3.75. A kdo věří španělskému outsiderovi, nechť znásobí svůj vklad vysokým kursem 7.00 rovných.

Reklama