Hlavní obsah

Bazaly hostí exkluzivního soupeře

Úvodní zápasy letošního ročníku Ligy mistrů jsou za námi a jak už to tak bývá, ve čtvrtek je na programu Pohár UEFA. V jeho prvním kole se představí i tři čeští zástupce, z nichž nejtěžšího soupeře očekává Baník Ostrava. Na Bazaly dnes přijede ambiciózní Spartak Moskva.

Článek

Baník vstoupil do letošní sezony s velkými ambicemi, ty však prozatím nenaplňuje. V Gambrinus lize se trápí, když v šesti kolech získal sedm bodů a patří pouze k průměru. Po posledním zápase v Teplicích, ve kterém Ostravané prohráli 0:1, navíc inzultoval protihráče Václav Svěrkoš. „Na můj vkus byl závěr zbytečně nervózní, ale roli hrály emoce,“ řekl po zápase ostravský kouč Karel Večeřa, jehož svěřenci jakoby přestávali zvládat tlak, který je na ně vyvíjen.

Do Poháru UEFA tak nevstoupí v nejlepším rozpoložení. „Mrzí mě, jak jsme vstoupili do ligy. Věřím, že se ale na duel naladíme dobře a hráči se poperou o co nejlepší výsledek, který by dával naději do odvety,“ říká k domácímu zápasu 1. kola trenér Ostravanů, který má k dispozici kompletní kádr.

„K pohárovým utkáním vždy všichni přistupují odpovědněji. Vždyť si je zahrajete jednou za x let. Je to šance ukázat se, prodat se do ciziny, po čemž touží každý fotbalista. Když jsem hrál poháry dřív, vždy jsem se přesvědčil, že soupeři jsou stejní kluci jako my, jen hrají za jiný tým. Když budeme hrát na maximum, máme šanci,“ věří levý obránce Daniel Tchuř.

Do ciziny se už prodali Radoslav Kováč s Martinem Jiránkem, kteří oblékají právě dres moskevského Spartaku. Ruský velkoklub však v ligové soutěži rovněž prozatím táhne za kratší konec a horší to má o to, že dohrát zbývá už jen několik málo kol. I vzhledem k tomu byl překvapivým tahem výměna trenéra, když před pár dny nahradil na lavičce Igora Lediakhova bývalý výborný fotbalista - Michael Laudrup.

Ještě nedávno kouč španělského Getafe nemá tak vůbec jednoduchou roli a těžko v Ostravě vymyslí nějakou novinku v sestavě. „Cílem je vyřadit Baník. Tým asi nemá optimální formu, ale tenhle úkol teď prostě splnit musíme. Chceme se v Poháru UEFA dostat co nejdál. Navíc já jsem vždycky býval zastáncem ofenzivního fotbalu, který chci předvádět i v ruském angažmá,“ nechal se slyšet asi nejlépe technicky vybavený dánský fotbalista všech dob.

Z předchozích řádků je jasné, že dnes Baník čeká opravdu zajímavý soupeř a úspěch z tohoto zápasu by Ostravanům mohl výrazně zvednout sebevědomí. Věříte-li, že se svěřencům Karla Večeři podaří zvítězit, pak si na ně vsaďte s kursem3.15. Remízu ocenili hodnotou 3.25 a výhru Rusů 2.10.

Reklama