Hlavní obsah

Slavia přivítá neznámý Vaslui

Největší procentuální šance na postup do skupinové fáze Poháru UEFA má z českých týmů pravděpodobně Slavia Praha. Sešívaní totiž změří své síly s ne moc známým FC Vaslui, kterému se však v probíhajícím ročníku rumunské ligy daří.

Článek

Pražská Slavia letos obhajuje titul v Gambrinus lize, ale co už neobhájí, tak svou účast v Lize mistrů. Ve 3. předkole totiž nestačila na italskou Fiorentinu a spokojit se tak musí s Pohárem UEFA. Do něj dnes vstoupí zápasem s FC Vaslui, což je pro českého diváka velká neznámá. „Čeká nás houževnatý a ambiciózní soupeř, který pro naše fanoušky asi není moc známý, ale má určitě svoji sílu. Letos porazil i Steau Bukurešť – tým, který hraje Ligu mistrů,“ řekl trenér Slavie Karel Jarolím.

„Doufám, že přijde dost diváků a že to utkání zvládneme. Viděl jsem několik zápasů FC Vaslui, všichni hráči jsou nebezpeční, je tam navíc slovenský gólman Kuciak, který proti nám chytal loni v dresu Žiliny. Rozhodně nechci předjímat, kdo má větší šance. Všechno se ukáže až na hřišti,“ dodal kouč Sešívaných, jehož tým se loni utkal se Steauou Bukurešť a doma ji dokázal porazit.

„O FC Vaslui jsem předtím nikdy neslyšel. Víme ale, že ve chvíli, kdy jsme se dozvěděli, že budou naším soupeřem, byli první v tabulce. To už o něčem svědčí,“ konstatoval záložník Tijani Belaid, jenž odvádí ve Slavii výbornou práci.

Tuniský reprezentant má bezesporu pravdu, jelikož nyní Vaslui ztrácí na čelo tabulky rumunské ligy pouhé tři body. Až za ní je například Kluž, která v úterý senzačně dobyla Řím. Přesto jsou v Rumunsku opatrní a favorizují Slavii. „Pro nás je nejdůležitější podat dobrý výkon, chceme hrát atraktivní fotbal. Samozřejmě, že naším cílem je postoupit do skupiny Poháru UEFA. Viděl jsem poslední čtyři zápasy Slavie, víme, že bude proti nám hrát soupeř, který má v Evropě mnohem více zkušeností,“ řekl už zmiňovaný slovenský brankář Dušan Kuciak, který sice není jediným cizincem v týmu, ale mužstvo Vaslui je složené především z domácích hráčů.

Utkání má podle expertů bwin favorita v podobě Slávistů, na jejichž vítězství si můžete vsadit s kursem 1.60. Máte-li pocit, že zápas skončí remízou, pak využijte kursu 3.55. Na hosty vypsali bookmakeři kurs 5.05.

Reklama