Hlavní obsah

Druhá Jihlava přivítá hvězdnou Duklu Praha

Úvodní zápas 8. kola druhé české fotbalové ligy dnes obstarají týmy Jihlavy a Dukly Praha. Domácí FC Vysočina má v letošní sezoně dobrou formu, když v sedmi zápasech ještě nenašla přemožitele. Dukla je však ambiciózní tým, který se snaží oprášit zašlou slávu let minulých.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

Jihlavští fotbalisté patří každoročně mezi kandidáty na postup do první Gambrinus ligy. I letos tomu není jinak a nutno podotknout, že Jihlava - na rozdíl od předchozích dvou sezon - svoje předsezónní cíle plní na jedničku. Zvlášť nebezpečná je na hřištích soupeřů, odkud importovala sedm z devíti možných bodů.

Na domácím trávníku zaznamenala dvě výhry, a to nad Slováckem a také v posledním kole nad nováčkem z Karviné. Ale také dvakrát pouze remizovala s průměrnými týmy - Fulnekem a Hradcem.

Slovenský trenér ve službách Jihlavy Karol Marko se může spolehnout na střelecké schopnosti Petra Faldyny, který letos vstřelil už šest branek! Dalšími oporami týmu jsou ostřílení borci: brankář Jan Vojáček, stoper Michal Kadlec, či záložník Michal Lovětínský.

Jihlavě se na jejího dnešního soupeře nijak výrazně nedaří, v loňské sezoně s ním dvakrát remizovala. Doma po divoké přestřelce 3:3, na Julisce na jaře pak 1:1.

Tým Dukly Praha, jeden z neúspěšnějších českých fotbalových týmů historie, zažívá opět zašlou slávu. Alespoň tedy na parametry druhé ligy. Management Dukly před sezonou přivedl do týmu „starší“ hvězdy české kopané, jakými jsou Jiří Novotný, Patrik Gedeon, Luděk Zelenka či Michal Kolomazník, od nichž si mnoho slibuje.

Prozatímní výsledky týmu však nejsou odpovídající jeho personálnímu obsazení. Nutno však říct, že mají stoupající tendenci a dá se předpokládat, že Dukla potrápí nejednoho favorita soutěže.

Svěřenci Güntera Bittengela sice v prvních pěti kolech uhráli pouze dva body, ale je pravdou, že se utkali s ambiciózními celky. V šestém kole pak Dukla vyválčila bod v Hradci, aby kolo nato vyprovodila 3:0 Ústí nad Labem. Pověst kanonýra potvrzuje Luděk Zelenka, který zaznamenal čtyři branky a je tak pátým nejlepším střelcem v soutěži.

Dukla se nachází se ziskem šesti bodů na dvanáctém místě tabulky, což bude chtít do budoucna určitě vylepšit. Navíc může dnes navázat na svoji sérii, neboť v posledních třech kolech nepoznala hořkost porážky.

Předpokládané sestavy:

FC Vysočina Jihlava: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Dupal, Gába, Lovětínský, Cihlář - Faldyna, Rabušic.

Dukla Praha: Svoboda - Mikula, Novotný, Šmíd, Hozda - Svatonský, Gedeon, Vorel, Malý - Zelenka, Kolomazník.

A jakými kursy ohodnotili tento prestižní souboj bookmakeři společnosti bwin? Favoritem je domácí Jihlava, na jejíž vítězství je vypsán kurs 1.60. Pokud si myslíte, že utkání skončí podobně jako obě loňská vzájemná, tedy remízou, pak zkuste štěstí při kursu 3.45. A kdo věří hvězdami nabitému kádru Dukly, má možnost svůj vklad znásobit líbivým kursem 5.00.

Reklama