Hlavní obsah

Potvrdí Liverpool roli favorita?

Tři výhry a jedna remíza. Taková je dosavadní bilance Liverpoolu v novém ročníku anglické Premier league. Případný další tříbodový zisk pro Reds zajistí průběžné první místo v tabulce a zároveň nejlepší start do sezony od roku 1993. Proti však bude nováček Stoke.

Článek

Liverpool v úvodu ligy zdolal Sunderland a velký obrat předvedl proti Middlesbrough, nad kterým díky výbornému závěru zvítězil 2:1. První body ztratili svěřenci trenéra Beniteze na půdě Aston Villy, kde uhráli bezbrankovou remízu. Minulý týden hostili Reds v ostře sledovaném utkání obhájce prvenství z Manchesteru, který už od 3. minuty brankou Teveze vedl, ale domácí dokázali průběh zápasu zvrátit na svou stranu a vyhráli 2:1.

„Výhra nad United je slušným výsledkem a rozhodně nám zlepšila sebedůvěru, ale nyní se musíme soustředit na Stoke. Jsou disciplinovaní a praktikují jednoduchý fotbal. Velmi se mi líbí i jejich standardní situace,“ říká na adresu dnešního protivníka trenér Rafael Benitez.

Celku Reds se v úterý podařil další obrat. Na hřišti francouzského Marseille ho dvěma brankami obstaral kapitán Steven Gerrard. Proti Stoku by měl dnes v základní sestavě nastoupit i Robbie Keane, který v Lize mistrů pouze střídal. V podobné situaci jsou i Albert Riera, Xabi Alonso a Yossi Benayoun. Otazník naopak visí nad startem obránce Fabia Aurelia, kterého trápí lýtkový sval.

Hosté v prvním utkání mezi elitou nestačili na Bolton, ale následně si překvapivě poradili s Aston Villou 3:2, když až v nastaveném čase zařídil nováčkovi vítězství Jamajčan Mamady Sidibe. V dalších zápasech si už hosté žádný bod nepřipsali, když podlehli Middlesbrough 1:2 a v domácím prostředí Evertonu 2:3. „Kdybyste mi před dvěma, třemi lety řekli, že tento tým bude hrát na Anfield Road, považoval bych vás za blázna. Pokud naše jedenáctka bude mít den, pak nikdy nevíte, co se může stát. Především si chceme tento duel užít,“ dodává trenér hostí Tony Pulis.

Ten se musí obejít bez senegalského záložníka Amdy Fayeho, který si odpykává karetní trest a kvůli zranění je mimo hru obránce Andrew Davies. Oba fotbalisté nenastoupili už minulý týden proti Evertonu, a tak v sestavě Stoku nelze očekávat velké množství změn.

Jasným favoritem na výhru je domácí Liverpool s kursem 1.20. Na vítězství Stoku vypsala sázková kancelář bwin kurs 12.50 a na remízu si můžete vsadit v kursu 5.25.

Reklama