Hlavní obsah

Mladá Boleslav čeká na body

Česká hokejová extraliga má na programu celé jedno kolo tentokrát v jediném dni. Karlovy Vary střelecky strádají a dnes hostí mistrovskou Slavii. Druhý pražský celek se naopak vrací domů z delšího cestování k zápasu se Znojmem. Povzbuzený Litvínov míří na led na body marně čekající Mladé Boleslavi.

Článek

Středočeský extraligový nováček se v létě blýskl v pohárových bojích, když vyhrál bez ztráty bodu náročnou skupinu. Stalo se tak především díky skvělé obraně, která Mladou Boleslav nezklamala ani v semifinále. Do přímého duelu o pohár však nepostoupila, protože se jí zadrhla koncovka. Odstartovalo tak nepříjemné období, které se přelilo do začátku extraligové sezóny. Nováček prohrál všechny čtyři úvodní zápasy o jedinou branku. Většinou to bylo dáno právě chabou koncovkou, kterou zapříčinila nejspíše i delší absence tahouna Krále. Nejlepší aktivní extraligový střelec se na led vrátil v pátek, kdy svoji pověst potvrdil, ale Mladá Boleslav přesto poprvé prohrála o dva góly.

Litvínov v letním poháru neuspěl ve vyrovnané skupině a špatně pro něj začaka i extraligová sezóna. Úvodní prohra s jedním z hlavních favoritů celé sezóny nebyla úplně nečekaná, ale následný mírný venkovní debakl mohl mužstvo vrátit hodně zpět. Litvínov však následně v domácím výrazně zlepšil obranu a nastartoval tím obrat. Jeho hlavním prvkem se stal brankář Hübl, který svými výkony pomohl klubu již ke třem výhrám v řadě. V pátek například udržel spoluhráčům šanci na úspěch až do třetí třetiny, v níž domácí otočili vývoj nepříznivě se vyvíjejího zápasu. Litvínov tak oplatil soupeři jarní čtvrtfinálové vyřazení.

Bookmakeři bwin předpokládají, že duel bude poměrně vyrovnaný, ale první bodový zisk domácího celku by je nepřekvapil. Na výhru Mladé Boleslavi vypsali kurs 2,3 . Domácí klub zatím domá ovšem vstřelil dohromady pouze dva góly a celkově již přesně měsíc nevyhrál. Hosté jsou naopak venku vcelku produktivní. Na pokračování vítězné série Litvínova si lze vsadit v kursu 2,45 .

Reklama