Hlavní obsah

Dosáhne AC Milán na první body?

Ve třetím kole italské Serie A přivítá zatím trápící se AC Milán Lazio Řím. To se nachází v naprosto odlišné situaci. Po loňském až dvanáctém místě Lazio zatím obě utkání vyhrálo, což se povedlo už pouze Atalantě.

Článek

AC Milán hostilo v úvodním utkání sezony Boloňu, se kterou po brance Di Vaia už od 18. minuty prohrávalo, ale ještě před poločasem dokázal Ambrosini srovnat. Deset minut před koncem však Rossoblu udeřili podruhé a radovali se z výhry 2:1. Ve druhém utkání nevstřelili Rossoneri dokonce ani gól a z Janova si odvezli porážku 0:2. Určité zlepšení předvedlo AC v Poháru UEFA, kde zvítězilo 3:1 nad Curychem.

„Ve vší úctě k Curychu, oni nejsou zdaleka tak silní jako Lazio, které vstoupilo do sezony ve velkém stylu. Hráli jsme agresivně a utkání se vydařilo, ale jsme si vědomi, že proti Laziu nás čeká o dost těžší úkol,“ říká český reprezentant Marek Jankulovski, kterého ve střelecké listině doplnili forvardi Pato a Borriello. „Je důležité, že se prosadili útočníci. Stále je však co zlepšovat,“ dodává trenér Ancelotti, který se bude muset obejít bez záložníka Pirla, kterého na šest týdnů vyřadilo svalové zranění. Již delší dobu jsou mimo hru také Gennaro Gattuso, Pippo Inzaghi a Alessandro Nesta.

Lazio v úvodním zápase nového ročníku prohrávalo na půdě Cagliari, ale čtyřmi brankami ve druhém dějství skóre otočilo. Orlům se dařilo i před vlastními fanoušky, kde zdolali 2:0 Sampodrii Janov. „Proti AC to pro nás bude velká zkouška. Teprve tam se ukáže, jakou silou náš tým skutečně disponuje. Milán je velký tým a neskrývají své ambice na zisk titulu. Proto musíme nastoupit s respektem,“ říká lodivod hostí Delio Rossi. Ten se musí vypořádat s rozsáhlou marodkou, na které se nacházejí Francelino Matuzalem, Fabio Firmani, Simone Del Nero, Tommaso Rocchi nebo Ousmane Dabo. I přesto mají hosté momentálně nejlepší ofenzívu v Serii A, když vstřelili celkem šest branek, ze kterých má polovinu na svědomí letní posila – mladý argentinský útočník Mauro Zarate.

Na vítězství favorizovaného AC Milán vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.40. Na výhru celku Davida Rozehnala, tedy Lazia Řím si můžete vsadit ve vysokém kursu 7.00 rovné. Pokud si myslíte, že utkání vítěze nenajde, využijte kursu 4.00 na remízu.

Reklama