Hlavní obsah

Zlín má Slavii co vracet

Eurotip.cz

Pražská Slavia se dnes teoreticky může vyhoupnout na čelo tabulky, ale to by musela vyhrát vyšší m brankovým rozdílem ve Zlíně a Sparta doma podlehnout Teplicím. Boj o titul je však stále na začátku a důležitější než aktuální postavení jsou bezesporu bodové zisky.

Článek

Slávisté sice klopýtli v úvodním kole Gambrinus ligy na hřišti Liberce, ale od té doby vyjma předkola Ligy mistrů neprohráli. Poraženi neodešli ani ze čtvrtečního duelu 1. kola Poháru UEFA s FC Vaslui, které však v Edenu skončilo bezbrankovou remízou, což není pro Pražany nikterak radostný výsledek pro odvetu. „Myslím si, že čtvrteční zápas s Vaslui jsme zvládli, bylo to jenom o tom, dát nějaké branky. Kromě toho, že jsme je nedali, nemůžu našim hráčům nic vytknout,“ řekl kouč Karel Jarolím, jehož mužstvo nevyužilo opravdu velké množství brankových příležitostí.

Zlín by mohl být pro Slávisty hodně podobným soupeřem jako rumunský klub. „Zlín to bude mít asi také postavené na tom, že budou hrát hodně ze zabezpečené obrany. My samozřejmě musíme být obezřetní a uhlídat si rychlé protiútoky a standardní situace. Mají tam hráče, kteří jsou v tomto směru nebezpeční,“ řekl k soupeři trenér Jarolím, který se musí obejít bez Ronalda Šikliče, Františka Dřížďala a Zdeňka Šenkeříka.

V sestavě, která bude bojovat proti Zlínu, by tak neměl chybět Tomáš Necid, aktuálně nejlepší kanonýr Gambrinus ligy, jenž si drží průměr jedné branky na zápas. „My hrajeme jako tým, góly může dát kdokoliv. Každopádně budeme chtít ve Zlíně vyhrát. Ale bude to těžký zápas, ale já věřím, že ho zvládneme a že si odtud přivezeme tři body. Důležité je, aby šlapal tým. Teď jsem to možná já, kdo dává góly, ale hned v příštím zápase to může být Goce, Milan Ivana, Zdeněk Šenkeřík nebo další kluci,“ řekl slávistický kanonýr, který v zimě okusí své první zahraniční angažmá v CSKA Moskva.

Zlín byl před sezonou pasován mezi mužstva, která se budou prát o udržení a tyto předpoklady prozatím stoprocentně plní. V úvodních šesti kolech totiž vybojoval pouhých pět bodů a vstřelil jen tři branky. Silnou stránkou týmu je však i letos defenzíva, která prozatím inkasovala pouze pět branek, když žádný z týmů Gambrinus ligy nemá v této statistice nižší číslo.

Na pražskou Slavii však ve Zlíně dobré vzpomínky nemají. Nejen, že ze vzájemného zápasu nevyšli naposledy na prázdno v dubnu roku 2006, ale především loni utrpěli ostudný debakl 7:1 na Strahově. „Zápas bude hodně o bojovnosti a umění prosadit se ve zhuštěném prostoru. V Poháru UEFA Slavia uhrála bezbrankovou remízu, měla ale minimálně pět vyložených šancí. Doufám, že se střelecky nechytne právě u nás,“ konstatoval zlínský trenér Josef Mazura, který dostal od vedení klubu ultimátum.

Zlínští vstoupí do zápasu v roli outsidera a vsadit si tak na něj můžete v kursu 4.95. Remízu ocenili bookmakeři společnosti bwin kursem 3.10. Na Slavii najdete u stejné sázkové kanceláře kurs 1.70.

Reklama