Hlavní obsah

Rudí ďáblové nemají na Carling Cup dobré vzpomínky

Loni se stalo 3. kolo Carling Cupu Manchesteru United osudným a letos tak mají Rudí ďáblové co napravovat. O postup do osmifinále se poperou před vlastními fanoušky s Middlesbrough.

Článek

Pravděpodobně nejúspěšnější evropský klub minulé sezony - Manchester United - nezačal nový ročník zrovna nejlépe, ale po víkendové remíze s Chelsea by jeho výkony mohli jít nahoru. Ukáže se to už dnes v Carling Cupu, v němž loni skončil právě ve třetím kole, když doma překvapivě podlehl 0:2 Coventry. Letos má před sebou silnějšího protivníka, přesto kouč Alex Ferguson dá šanci hráčům, kteří pravidelně nenastupují.

Jedním z nich je i angolský kanonýr Manucho, který je sice v Manchesteru od začátku letošního roku, ale premiéra v dresu Ďáblů ho čeká až dnes, jelikož na jaře byl na hostování v Panathinaikosu. Ve 20členné nominaci nechybí ani duo Anderson - Nani a zahrát by si mohl i Cristiano Ronaldo, který v úvodu sezony odpočíval po operaci kotníku.

Middlesbrough o víkendu prohrálo 2:0 na hřišti Sunderlandu, když obě branky inkasovalo v poslední desetiminutovce. Stejným způsobem přišlo o body i týden předtím v Portsmouthu a nejen tam. V odehraných pěti kolech Premier league inkasovalo celkem 8 branek a kromě první branky s Pompey (přišla v 59. minutě) všechny v závěrečné dvacetiminutovce. Tento fakt si jistě uvědomuje kouč Gareth Southgate, jehož ovečky mohly být rozhodně výše než na 12. příčce tabulky.

Boro se na Old Trafford bude muset obejít bez svého nejlepšího střelce Mida, který má svalové problémy. Trable s kolenem má navíc další útočník Tuncay Sanli, jenž se na hřišti pravděpodobně neobjeví ani v průběhu dalšího měsíce. Fit není ani Jeremie Aliadiere a ofenzíva hostů tak bude hodně oslabena. Potíže s kotníkem má navíc záložník Adam Johnson a dnes si rovněž nezahraje.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně domácí Manchester, na který si můžete vsadit s kursem 1.50. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.60. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Middlesbrough, jehož výhra je oceněna kursem 6.00 rovných.

Reklama