Hlavní obsah

Schiavoneová má Rusce co vracet

Turnaj v čínském Pekingu má dnes na programu osmifinálové zápasy. V jednom z nich se představí také čerstvá vítězka z Kuang-čou Ruska Věra Zvonarevová. Její soupeřkou bude 23. hráčka světa Francesca Schiavoneová z Itálie, která na větší letošní úspěch stále čeká. Vzájemným zápasům dominuje 7:0 ruská tenistka.

Článek

Zvonarevová se má v těchto dnech dobře. V neděli získala v Kuang-čou svůj 7. titul a po čtyřech letech vyrovnala osobní maximum v žebříčku WTA. Její 9. místo není výsledkem jediného povedeného turnaje - 24letá tenistka totiž před třema dny v Číně hrála už 5. letošní finále a vybojovala 2. titul v tomto roce.

Moskevské rodačce se skvěle dařilo hlavně v úvodu sezony - během prvních 4 měsíců si zahrála čtyřikrát finále. V novozélendském Hobartu a katarském Doha na tvrdém povrchu, a v Charlestonu a Praze na antuce. Teprve turnaj v českém hlavním městě jí přivál první letošní titul.

Potom možná přišlo menší uspokojení - 15násobná finalistka WTA o sobě dala vědět až po necelých třech měsících, ale stálo to za to. Zvonarevová vybojovala bronozovou medaili na olympijských hrách v Pekingu. Minulý týden pak triumfovala v již zmiňovaném Kuang-čou.

V putování po čínských turnajích, které jí letos přinášejí tolik radosti, pokračuje Zvonarevová i nadále. Dnes ji v dějišti olympijských her čeká osmifinálový zápas proti Italce Francesce Schiavoneové, s níž má zřídka vídanou pozitivní bilanci vzájemných zápasů - 7:0.

Jednoznačný poměr je ale při bližším pohledu mírně matoucí v tom smyslu, že dává dojem naprosté snadnosti. Tak tomu bylo jen jednou. Ve čtyřech případech se hrál třísetový zápas a ve zbývajících dvou bylo skóre celkem těsné.

Není se čemu divit, protože se zarputilou 28letou Italkou mívají problémy i nejlepší hráčky na okruhu. Schiavoneová přitom nenabízí jen bojovnost, ale definitivně také kvalitu. Řeč je o někdejší 11. hráčce světa a tam se nedostanete, pokud špičkově neovládáte tenis.

Aktuálně 23. hráčka světa letos nicméně na větší úspěch pořád čeká. Jejím nejlepším letošním výsledkem bylo únorové semifinále v Dubaji, kde ale dokázala porazit i Justin Heninovou. Za zmínku pak stojí ještě čtvrtfinálové účasti ze Sydney a Bali.

V Pekingu 9násobná finalistka WTA potvrdila svou třídu, když v prvním kole vyřadila domácí favoritku Na Liovou 6:1, 7:6. V dalším kole dnes bude rodačka z Milána jistě toužit po zlomení černé série proti Zvonarevové.

Bookmakeři bwin mají jasno - 7:0 pro Rusku, její aktuální forma a srovnání letošních úspěchů znamenají kurs 1,35 na výhru Zvonarevové. Vítězství Schiavoneové sázkařům nabízejí v kursu 2,91.

Reklama