Hlavní obsah

Portsmouth je psychicky na dně a čeká ho Chelsea

Eurotip.cz

V dalším pohárovém měření sil týmů Premier league se střetne Chelsea s Portsmouthem. Tyto týmy se v pobíhající sezoně už utkaly, když v srpnu Blues porazili klub z jihu Anglie v poměru 4:0. Dnes budou mít výhodu domácího prostředí Pompey a jistě rádi by svému soupeři jasnou prohru vrátili.

Článek

Cíl to však nebude vůbec jednoduchý a to i proto, že se Portsmouthu prozatím v nové sezoně moc nedaří. Svěřenci manažera Harryho Redknappa získali během pěti kol pouhých šest bodů a především o uplynulém víkendu se museli hanbou propadat. Na hřišti Manchesteru City totiž utrpěli hrozivý debakl 6:0, což byla suverénně nejhorší porážka, kterou Portsmouth za posledních pět let, kdy v Premier league působí, utrpěl.

„Zápas jsme si rozebrali, ale stejně jako vždycky. Sledovali jsme ho znovu na videu a vytkli si chyby, které normálně neděláme,“ řekl k zápasu zkušený kouč Rednapp, jehož tým dnes poměří síly s jedním z nejlepších anglických mužstev. „Chelsea si na této soutěži dost zakládá, což dokládají i její tři finálové účasti během posledních čtyř let. S jejich mužstvem si prostě mohou dovolit vyhrát všechno a zvítězit jistě budou chtít i u nás,“ konstatoval lodivod Portsmouthu, jemuž nedělá vrásky na čele jen stáří a poslední výsledky, ale také listina marodů. Pro dnešní zápas nejsou fit Jermaine Defoe, Papa Boupa Diop, Sean Davis, Lassana Diarra, David Nugent a Sol Campbell. Hrát by naopak konečně měli útočník Kanu a Richard Hughes.

Londýnská Chelsea naopak vstoupila do sezony úspěšně a to nejen v Premier league. V Lize mistrů totiž jasně přehrála francouzské Bordeaux a po utkání inkasovala hodně chvály z řad fotbalových odborníků či novinářů. Další soutěží, v níž chtějí Blues bezesporu uspět je právě Carling Cup, v němž loni prohráli až ve finále s Tottenhamem.

„Cílem Chelsea je vyhrát všechny soutěže, kterých se zúčastní,“ nechal se slyšet trenér Blues Luiz Felipe Scolari, jehož tým o víkendu doma zaváhal s Manchesterem United, když utkání skončilo 1:1. V sestavě Chelsea se dnes určitě neobjeví zraněné portugalské duo Deco - Ricardo Carvalho. Nejistý je start Michaela Essiena, naopak Didier Drogba s Michaelem Ballackem by alespoň část zápasu měli zvládnout.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně hostující Chelsea, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.65. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.45. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Portsmouth, jehož výhra je oceněna kursem 4.65. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama