Hlavní obsah

Frýdek-Místek uvidí pražskou Spartu

Eurotip.cz

Pražskou Spartu čeká po domácí remíze s Teplicemi utkání Poháru ČMFS ve Frýdku-Místku. Účastník MSFL postoupil do 3. kola po výhře s Vítkovicemi a má tak možnost změřit své síly s aktuálně vedoucím celkem Gambrinus ligy.

Článek

Sparta si po uplynulém kole své vedení sice udržela, ale ztratila tříbodový náskok, jelikož Slavia nezaváhala ve Zlíně. Může se tak stát, že Sešívaní půjdou do derby, které se hraje příští týden, z první pozice, jelikož o víkendu hostí Olomouc a Sparta zajíždí na horkou půdu Liberce. Nyní se však oba celky musí soustředit na Pohár ČMFS, v němž Slávisté hrají ve Voticích.

Spartu čeká souboj ve Frýdku-Místku, kde naposledy hrála před jednatřiceti lety. „Zápas sledovalo deset tisíc fanoušků, kteří nás nakonec dohnali k výhře,“ vzpomíná bývalý hráč klubu Ivan Kopecký. Hodně podobná návštěva se do Stovek chystá i dnes, už včera bylo v předprodeji prodáno 8 tisíc vstupenek.

Svěřenci Radoslava Látala by jistě rádi zopakovali historii, ale bezesporu to budou mít hodně obtížné. Generálka jim navíc nevyšla, když před domácími fanoušky prohráli s rezervou Olomouce v poměru 0:3. „Vše začalo už zápasem v Jihlavě, kde jsme poprvé v soutěži prohráli. Měli jsme tam trochu té smůly. Vlastně hned u první branky se zranil brankář Martin Dittert. Věřím, že kdyby mu při chytání té střely neruplo v třísle, tak by z té akce gól nebyl. S Olomoucí jsme také dostali ze dvou střel dvě branky. To se pak už těžko hledají síly na zvrat,“ řekl kapitán Frýdku-Místku Lubomír Němec.

„My jsme si už svůj cíl v poháru splnili. Chtěli jsme strašně moc porazit Vítkovice a hlavně fanouškům do Stovek přitáhnout Spartu. To byl náš cíl, hned když jsme viděli pavouka Poháru ČMFS. I proto si to teď chceme s kluky užít a na konečném výsledku až tak záležet nebude. Určitě se pokusíme Spartě postup co možná znepříjemnit,“ konstatoval k dnešnímu zápasu fotbalista, který byl u loňského vyřazení Baníku Ostrava.

Frýdek-Místek je samozřejmě outsiderem a vsadit si tak na něj můžete s kursem 17.00 rovných. Věříte, že Sparta zvítězí a postoupí dál, pak si na Pražany vsaďte s kursem 1.10. Remízu ocenili experti bwin kursem 7.00.

Reklama