Hlavní obsah

Fulham přivítá West Ham

Zatím velmi slušné šesté místo patří celku West Hamu, který zajíždí v 6. kole Premier league na půdu Fulhamu. Tam se pokusí o první bodový zisk ze hřiště soupeře v této sezoně, avšak domácí na svém stánku Craven Cottage ještě body neztratili.

Článek

West Ham zahájil ročník výhrou 2:1 nad Wiganem, kterou svými brankami zařídil útočník Dean Ashton. Proti Manchesteru City hosté neuspěli, ale vzápětí získali tři body v domácím prostředí proti Blackburnu, který Kladiváři rozstříleli 4:1. Nepříliš lichotivou bilanci z venkovních utkání nenapravili svěřenci trenéra Zoly ani proti nováčkovi z West Bromwiche, kde v 83. minutě přišli o remízu 2:2. Náladu jim tak spravilo alespoň vítězství 3:1 nad aktuálně předposledním Newcastlem. Na ligovou výhru ze stadionu soupeře čeká mužstvo z východního Londýna od konce února, kdy zdolalo 1:0 právě Fulham.

„V kabině panuje dobrá nálada a proti Fulhamu bychom rádi bodovali naplno. Jedním z našich cílů je navíc kvalifikace do pohárové Evropy,“ říká kapitán hostí Lucas Neill, který spolu se spoluhráči neodvrátil úterní vyřazení z Carling Cupu, kde West Ham prohrál 0:1 s druholigovým Watfordem. V dnešním duelu se trenér hostí Zola bude muset obejít bez útočníka Deana Ashtona, kterého čeká operace kotníku. K dispozici by naopak mohl mít Craiga Bellamyho, a dalšího ofenzivního hráče – zkušeného Carltona Cola.

V Carling Cupu neuspěli ani hráči Fulhamu, kteří s Burnley prohráli 0:1. „Naší prioritou je Premier league, a tak jsem šetřil některé hráče,“ dodal po utkání trenér Roy Hodgson, jehož svěřenci sice prohráli první zápas sezony proti nováčkovi z Hullu, ale následně si senzačně poradili se silným Arsenalem. Tři body si Cottagers připsali i proti Boltonu, ale minulý týden prohráli 0:1 v Blackburnu. „Je pro nás zklamáním, že jsme nezískali ani bod, ale branky rozhodují. Andy Johnson měl v obou poločasech dobré šance, ale neproměnil je,“ dodal po duelu s Blackburnem trenér Hodgson, jehož tým obdržel jedinou branku až v 84. minutě.

Proti svému bývalému klubu nastoupí Bobby Zamora, který spolu s další letní posilou Andy Johnsonem nastoupí opět na hrotu. Na marodce domácích zůstává Diomansy Kamara (koleno), který je zároveň jediným zraněným hráčem Fulhamu.

Mírným favoritem na výhru je podle sázkové kanceláře bwin Fulham s kursem 2.25. Na tříbodový zisk West Hamu si můžete vsadit v kursu 2.95 a na remízu určili bookmakeři kurs 3.15.

Reklama