Hlavní obsah

Překvapí Stoke proti dalšímu favoritovi?

Minulý týden uhrál Stoke senzační bezbrankovou remízu na horké půdě liverpoolského Anfield Road. Dnes se v rámci šestého kola nejvyšší anglické soutěže utká s dalším celkem z tzv. „velké čtyřky“, Chelsea.

Článek

Domácí v prvním utkání sezony nestačili na Bolton, ale následně si překvapivě poradili s Aston Villou 3:2, když až v nastaveném čase zařídil nováčkovi vítězství Jamajčan Mamady Sidibe. V dalších zápasech proti Middlesbrough a Evertonu si už žádný bod nepřipsali. O to větší překvapení bylo, když svěřenci trenéra Pulise minulý týden ubránili Liverpool.

„S výkonem jsem spokojen, moji hráči bojovali v každém souboji. Zároveň jsme měli trochu štěstí, když rozhodčí neuznal gól Liverpoolu,“ řekl po utkání trenér Pulis. Ten pravděpodobně postaví do základní sestavy uzdraveného útočníka Ricarda Fullera, místo v sestavě tak nezbude na Mamady Sidibeho. Domácí mají k dispozici i uzdraveného obránce Ibrahima Sonka a po karetním trestu také záložníka Amdy Fayeho. Na marodce naopak zůstává obránce Andrew Davies.

„Jako trenér musíte hledat slabiny soupeře, což je u Chelsea velice těžké. Síla jejich týmu je fenomenální. Čeká nás pekelně těžký zápas,“ dodává domácí kouč Tony Pulis, jehož svěřenci postupují Carling Cupem dál, když v úterý vyhráli po pokutových kopech nad Readingem.

Do dalšího kola postoupila i Chelsea, která deklasovala Portsmouth 4:0. „Dnes jsme hráli dobře. Neútočili jsme pokaždé příliš rychle. Měli jsme větší držení míče a byli trpěliví. To je přesně to, co požaduji od mého týmu,“ řekl po souboji s Pompey trenér Scolari. Ten do základní sestavy postavil poprvé po zranění útočníka Drogbu. „Předvedl lepší výkon, než v posledních utkáních, kdy jenom střídal. Branislav Ivanovič si vedl také dobře,“ dodal trenér Scolari na adresu srbského obránce, který si odbyl debut v prvním týmu.

V nové sezoně Chelsea ještě neprohrála a jediné body ztratila za remízy proti Tottenhamu (1:1) a naposled proti Manchesteru United (1:1). Proti Stoku se hosté budou muset nejspíš obejít bez Joe Cola. Mimo hru zůstávají i záložník Deco (stehno) a Ricardo Carvalho (koleno).

I v dnešním utkání je Stoke outsiderem s kursem na výhru 7.50. Na úspěch Chelsea si můžete vsadit v příjemném kursu 1.40 a na remízu je kurs 4.00 rovné.

Reklama