Hlavní obsah

Tottenham stále čeká na vítězství

Spurs jsou jednoznačně největším zklamáním na startu anglické Premier league, když po pěti odehraných kolech ani jednou nevyhráli. Dnes zajíždí na půdu Portsmouthu, který v šesti z posledních sedmi vzájemných utkání dokázali porazit.

Článek

Portsmouth čekal hned na úvod sezony velmi těžký los, který mu přisoudil Chelsea (0:4) a následně Manchester United (0:1). V závěru srpna bodovali Pompey poprvé naplno, když na stadionu Evertonu zvítězili s přehledem 3:0. Další výhra na sebe nenechala dlouho čekat. Nad Middlesbrough domácí zvítězili 2:1, když se o obě branky postaral útočník Jermain Defoe.

Poslední dvě utkání se však Portsmouthu hrubě nevydařila. Nejprve si svěřenci trenéra Redknappa odvezli šestibrankový příděl od Manchesteru City a ve středečním souboji v Carling Cupu proti Chelsea prohráli 0:4. „Tottenham prožívá stejně jako loni špatný start. Minulý rok skončili ve středu tabulky, ale určitě měli na páté místo, na které mohou pomýšlet i letos. Někdo postrádá Berbatova či Keana, ale nyní mají ve svém středu Darrena Benta s Romanem Pavlyuchenkem,“ říká na adresu dnešního soupeře trenér Harry Redknapp.

Domácí lodivod má velké potíže se skládáním středové řady, když jsou mimo hru Sean Davis (třísla), Papa Bouba Diop (kolenní vazy), Niko Kranjcar (kotník), Jerome Thomas (záda) a pravděpodobně se bude muset obejít i bez Lassana Diarry. Oproti souboji s Chelsea by se měl na hrot postavit po bok Petera Crouche i druhý forvard – Jermain Defoe. Proti Blues nenastoupil ani Sol Campbell, který se dnes na stoperu společně s Sylvainem Distainem pokusí vylepšit doposud děravou obranu Portsmouthu.

Po úvodních prohrách s Middlesbrough a Sunderlandem dokázal Tottenham remizovat na Stamford Bridge s Chelsea, ale poté znovu prohrál, tentokrát s Aston Villou. Teprve druhý bod do tabulky si Spurs připsali minulý týden, když v domácím prostředí uhráli bezbrankovou remízu s Wiganem. Sebevědomí si svěřenci trenéra Ramose alespoň trochu zvedli v Carling Cupu, kde zdolali i zásluhou branky Pavlyuchenka 2:1 tápající Newcastle. Ruská posila ze Spartaku Moskva by měla nastoupit v útoku po boku Darrena Benta. Do souboje s Portsmouthem může zasáhnout i Luka Modrič, který se zotavil ze zranění kolene. Otazník naopak visí nad startem mladého obránce Garetha Bala.

„Každé tři, čtyři dny hrajeme proti jiným týmům. Je nemožné přemýšlet o soupeřích. Mohu přemýšlet pouze o Spurs. Situace je velmi složitá. V týmu je mnoho nových hráčů, kteří potřebují čas na adaptaci. Musíme být trpěliví,“ dodává trenér hostí Juande Ramos.

Na vítězství Portsmouthu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.30. Na výhru Tottenhamu určili bookmakeři kurs 2.85. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, využijte kursu 3.15.

Reklama