Hlavní obsah

Potvrdí Slavia roli favorita?

Osmé kolo Gambrinus ligy včera otevřel duel Plzně s Ostravou, v němž Baník vybojoval tři body a posunul se vzhůru v tabulce. Ještě o tři body více však momentálně má pražská Slavia, která se týden před derby se Spartou může dostat do čela, pokud dnes uspěje doma s Olomoucí.

Článek

Sešívaní minulý týden vyhráli ve Zlíně, a jelikož Sparta zaváhala doma s Teplicemi, stáhli náskok týmu z Letné na pouhý bod. Ten mohou smazat už v tomto kole a navíc je to docela pravděpodobné. Sparťany totiž čeká velmi těžký duel v Liberci, Slávisté naopak hostí doma prozatím nevýraznou Olomouc.

Právě Hanáci však už dokázali obrat o body Spartu, když ve třetím kole uhráli na Letné remízu 1:1. „Určitě nás nečeká nic lehkého, Olomouc dokázala sebrat body Spartě a dokázala teď hrát velice dobře s Brnem. Samozřejmě že povinnost nám velí vyhrát, takže budeme se chtít hnát dopředu a dát gól jako v předešlých ligových zápasech,“ řekl kapitán Slavie Erich Brabec, který v dnešním zápase nebude bezesporu chybět. Mimo hru naopak zůstávají František Dřížďal se Zdeňkem Šenkeříkem.

Jak už bylo zmíněno, olomoucká Sigma není prozatím nijak výrazná, ale její současná devátá příčka a právě remíza na Spartě z ní dělá poměrně nebezpečné mužstvo. Před týdnem navíc obrala o body Brno, které má letos vysoké ambice, i když remíza na domácím hřišti je vždy spíše ztráta. „První poločas jsme začali s obrovskou aktivitou. Přibrzdila nás inkasovaná branka. Poté jsme měli hluchou pětiminutovku. Posledních dvacet minut bylo pět v naší režii. Prvních deset minut druhého poločasu bylo dobrých, pak jsme příliš spěchali. Dneska je to učitě ztráta,“ konstatoval po utkání zklamaný kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

Dnes by byl pro Sigmu bod určitě úspěchem, ale získat ho, nebude pro Hanáky jistě jednoduché. „Sparta a Slavia jsou u nás TOP kluby. Každý se proti nim chce vytáhnout a také my jedeme na Slavii s tím, že chceme domů přivést minimálně bod, stejně, jako se se nám to povedlo na Spartě,“ řekl olomoucký ofenzivní záložníkTomáš Janotka.

Jasným favoritem na výhru je domácí Slavia s kursem 1.37. Na vítězství Olomouce vypsala sázková kancelář bwin kurs 8.15 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.85.

Reklama