Hlavní obsah

Norimberk přivítá rovněž loni prvoligový Duisburg

Druhá německá bundesliga má dnes na programu tradiční pondělní dohrávku, kterou bude hostit Norimberk. V duelu dvou celků, jenž loni sestoupily z bundesligy dnes přivítá Duisburg.

Článek

Norimberk se loni mezi německou fotbalovou elitou nezachránil, i když o udržení bojoval do posledního kola. Letos se tak musí spokojit s druhou nejvyšší soutěží a prozatím bojuje o to, aby i tento rok nemusel řešit sestupové trable. V pěti zápasech totiž vybojoval jen pět bodů, což není nic slavného a od sestupového pásma ho dělí pouhý bod. První a prozatím poslední vítězství si navíc svěřenci Michaela Oenninga připsali hned v úvodním kole, když dokázali porazit Augsburg. Zdaleka tak úspěšní nebyli minulý týden v Mohuči, kde nedokázali skórovat a prohráli v poměru 0:2

O něco lépe si momentálně vedou hosté z Duisburgu, kteří rovněž loni spadli z bundesligy. Letos by se rádi poprali o návrat mezi elitu, ale v Německu toto není nikdy vůbec jednoduché. Prozatím si však Zebry nevedou až tak špatně, když ve pěti zápasech získaly osm bodů. Poslední vítězství svěřenci kouče Rudiho Bommera vybojovali minulý týden doma s Cáchy, které porazili těsně 3:2. Další tříbodový zářez si mohou připsat dnes v Norimberku, což jistě nebude jednoduché, ale určitě možné.

Bookmakeři společnosti bwin jim však nevěří, když na jejich vítězství vypsali vysoký kurs 4.05. Na remízu najdete u světové jedničky kurs 3.35 a na výhru domácích 1.80.

Reklama