Hlavní obsah

Napraví si Bayern reputaci v Lize mistrů?

Eurotip.cz

Druhými zápasy dnes a zítra pokračuje milionářská soutěž Liga mistrů. Velice pikantní souboj uvidí diváci v mnichovské Allianz Aréně, kde ve skupině F změří síly poslední mistr německé ligy Bayern Mnichov a vítěz posledních sedmi ročníků nejvyšší francouzské soutěže – Olympique Lyon.

Článek

Bayern vstoupil do domácí soutěže dvěma remízami s Hamburkem (2:2) a Dortmundem (1:1). V závěru srpna si svěřenci trenéra Klinsmanna poradili 4:1 s Herthou Berlín a v Kolíně nad Rýnem zvítězili 3:0. V pátém kole Bundesligy utrpěli Die Roten nevětší debakl před vlastním publikem za posledních 29 let, když s Brémami prohráli 2:5. Na vítěznou vlnu se domácí nevrátili ani o víkendu proti Hannoveru, kde prohráli 0:1.

„Úplně jsme ztratili náš rytmus. Při snaze otočit vývoj nám chyběla kreativita, chytrost a pohyb bez balónu,“ dodal po utkání s Hannoverem trenér Juergen Klinsmann, jehož mužstvu patří v lize aktuálně až devátá příčka. V Champions league však Mnichovu náleží ve skupině F prozatím první pozice, díky vítězství 1:0 na půdě Steauy Bukurešť, kterou před dvěma týdny zajistil Daniel Van Buyten.

„Při pohledu na tabulku domácí soutěže se musím rozčílit. Naše hra byla příliš ledabylá,“ říká prezident klubu Uli Hoeness. Klíčem k dnešnímu úspěchu německého celku by mohl být start Franka Riberyho, který po zranění kotníku už dvakrát naskočil do utkání v jeho průběhu. Do základní sestavy by se rovněž mohli vrátit záložníci Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski a Brazilec Ze Roberto, kteří mezi základní jedenáctkou v Hannoveru chyběli.

Lyon po sedmi odehraných kolech v Ligue 1 ještě ani jednou neprohrál a kromě bezbrankové remízy z druhého kola na půdě Lorientu všechna utkání vyhrál. Naposled to odneslo Nancy, proti kterému obě branky vítězů vstřelili útočníci Lyonu – Fred a Karim Benzema. Právě druhý jmenovaný musel v průběhu závěrečného dějství střídat kvůli naraženému kotníku, ale do dnešního utkání by měl být fit. „Letos jsme stále neprohráli a tuto sérii chceme udržet co nejdéle. Naším cílem je získat minimálně jeden bod. V ideálním případě všechny tři,“ říká klenot francouzského mistra, 20letý Benzema.

Nejlepší střelec loňského ročníku nejvyšší francouzské fotbalové soutěže byl rovněž klíčovou postavou v úvodním vystoupení Lyonu v Lize mistrů proti Fiorentině. Italové po prvním poločase vedli zásluhou dvou branek Gilardina, ale domácí dokázali nepříznivé skóre ještě srovnat na konečných 2:2.

Olympique se dnes bude muset obejít bez italského obránce Fabia Grossa. V sestavě hostí by se naopak mohl po zranění třísel objevit kapitán Juninho a po karetním trestu je takřka jistý start Sidney Govoua. „Bayern je stále skvělý tým. Mohou se zvednout a navíc hrají doma. Pro nás by bylo možná lepší, kdyby měli lepší start do sezony,“ dodává 29letý forvard.

Bookmakeři favorizují domácí Bayern Mnichov s kursem na výhru 1.70. Na úspěch Lyonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 5.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.20.

Reklama