Hlavní obsah

Liverpool je oproti PSV ve formě

Liga mistrů nám dnes pokračuje druhým hracím dnem druhého kola. Z anglického pohledu ostře sledovaným duelem bude především ten na Anfield Road, kde domácí Liverpool přivítá PSV Eindhoven.

Článek

Základní skupina D patří bezesporu k nejzajímavějším. Kromě dua Liverpool - PSV v ní bojují objev letošní sezony - Atletiko Madrid - a také nevyzpytatelný Olympique Marseille. Francouzský velkoklub však na úvod doma zaváhal s Liverpoolem, když tři body Reds dvěma brankami vystřílel Steven Gerrard. Kapitán Liverpoolu bude jistě klíčovou postavou i dnes, kdy společně se svými spoluhráči bude čelit Eindhovenu.

„Když hrajete dobře a vyhráváte zápasy, každý o vás mluví jen v dobrém, uklidní vás to a lidé se těší na další zápas. Nebezpečné ale je, když vám sláva stoupne do hlavy a necháte se ovlivnit. Výkon jde potom dolů,“ upozorňuje kouč Liverpoolu Rafael Benitéz, jehož svěřenci o víkendu vyhráli derby na hřišti Evertonu. Zdraví navíc konečně jsou Javier Mascherano a Yossi Benayoun, kteří určitě ještě zkvalitní kádr Reds.

Papírově ne tak silné mužstvo má PSV Eindhoven, který v úvodním zápase Ligy mistrů podlehl doma jasně 0:3 Atletiku Madrid a vstup do letošního ročníku milionářské soutěže si tak jistě za rámeček nedá. „Místo abychom si zvedli sebevědomí, tak jsme plýtvali šancemi. Po vysoké porážce s Atlétikem se nám do Liverpoolu nepocestuje dobře,“ nechal se slyšet kouč hostů Huub Stevens, který se dnes musí obejít bez záložníka Ibrahima Afellaye.

Věříte-li ve vítězství domácího celku, pak si na něj můžete vsadit s kursem 1.30. Remíza je oceněna hodnotou 4.50 a výhra PSV kursem 9.00 rovných.

Reklama