Hlavní obsah

Šance Baníku na postup jsou malé

Je tomu přesně 14 dní, co Baník Ostrava poměrně smolně prohrál na Bazalech se Spartakem Moskva. Stále však není nic ztraceno, i když by dnes svěřenci Karla Večeři museli v Lužnikách hodně překvapit, aby postoupili do skupinové fáze Poháru UEFA.

Článek

Především v prvním poločase úvodního souboje se Spartakem Moskva si Ostravané vytvořili zajímavé brankové příležitosti. Ani jednu z nich však využít nedokázali a nakonec utkání skončilo 0:1. V tu dobu ale Baník nebyl zrovna v nejlepším rozpoložení, nyní je tomu trochu jinak. V Gambrinus lize totiž přehrál kromě Příbrami i Plzeň a do Moskvy tak odletěl se zajímavou sérií vítězství. „Určitě nám pomůže výhra z Plzně. Porazili jsme Příbram, zvládli v pohodě pohár v Boskovicích, teď uspěli na západě Čech. Věřím, že se větší pohoda promítne do výkonu i v Lužnikách,“ nechal se slyšet ostravský kanonýr Václav Svěrkoš.

Svěřence Karla Večeři však dnes čeká hodně těžká zkouška. Na stadionu v Lužnikách je navíc umělá tráva, ale to by neměl být pro Ostravany až takový problém. „Chce to hrát vzadu na nulu a zkusit využít některý z brejků. Poslední zápasy nám zvýšily útočnou sebedůvěru, tak věřím, že to ještě Spartaku pořádně znepříjemníme. Domácí zápas s Moskvou pro nás skončil smolně, ale ukázal nám, že nejsme úplně bez šancí,“ věří záložník Rudolf Otepka, který v Plzni na rozdíl od Svěrkoše proměnil pokutový kop.

„Opakuji, co jsem říkal už v Ostravě, Spartak vede po prvním poločase 1:0, ale my máme celý druhý poločas na to, abychom s výsledkem něco udělali. Přesto si výhrou v Ostravě Spartak vytvořil leší pozici a šance na postup vidím 40 ku 60 v náš neprospěch,“ dodává ostravský trenér, který nemusí řešit žádné zdravotní problémy hráčů.

Stále čerstvě příchozí kouč moskevského Spartaku Michael Laudrup už před 14 dny říkal, že je pro jeho mužstvo důležité postoupit. A na tomto cíli nic nemění ani dnes. „Máme za sebou jen první etapu. Je dobré, když vyhrajete venku, tím spíše v poháru. Je před námi ale druhých devadesát minut a my v nich nemůžeme spoléhat na remízu, i když by stačila. Chceme vyhrát a budeme hrát na vítězství,“ řekl bývalý dánský internacionál, který oblékl dres i slavné Barcelony či Realu Madrid.

V Moskvě si neúspěch Spartaku vůbec nepřipouští, média označují postup Rusů za jasnou záležitost. „Dost lidí to bere jako formalitu, ale já si to nemyslím. V Baníku je dost kvalitních a zkušených hráčů,“ upozorňuje však Radoslav Kováč, který v dnešním zápase nebude určitě chybět na rozdíl od Martina Jiránka, jenž má natržený stehenní sval.

Z předchozích řádků je jasné, že dnes Baník čeká opravdu nesmírně těžký zápas. Věříte-li, že se svěřencům Karla Večeři podaří zvítězit, což by pravděpodobně znamenalo i postup, pak si na ně vsaďte s kursem6.50. Remízu bookmakeři ocenili hodnotou 3.85 a výhru Rusů 1.45.

Reklama