Hlavní obsah

Llodra porazil Štěpánka na olympiádě

Na halovém turnaji v Métách se dnes v osmifinálovém zápase představí druhý nejlepší Čech v žebříčku ATP Radek Štěpánek a ve hře pravděpodobně budou emoce. Jeho soupeřem je totiž domácí Francouz Michael Llodra, který českého reprezentanta porazil na nedávných olympijských hrách 4:6, 7:6 a 11:9. Předchozí 3 vzájemné zápasy ale hladce vyhrál Štěpánek.

Článek

Do minulého roku neměl Radek se svým dnešním soupeřem žádné problémy - vyhrál všech 8 setů, které proti němu odehrál. Letos se ale něco změnilo. 28letý Llodra hraje od začátku roku velmi dobře, dá se říct, že do sezony přímo vlétl. Už 6. ledna držel nad hlavou v australském Adelaide turnajovou trofej a koncem února triumfoval i v nizozemském Rotterdamu.

Držiteli tří titulů ATP se povedlo i French Open, kde skončil v osmifinále, byť se rozhodně nedá považovat za milovníka antuky. V průběhu sezony si zahrál i čtvrtfinále v novozélandském Aucklandu a v Halle, ale právě na německé trávě poprvé pocítil zdravotní komplikace, které vedly ke 3 skrečím v následujících šesti týdnech.

Fyzicky v pořádku je 36. hráč světa od startu olympijských her a právě tam v 1. kole poprvé dokázal udolat Radka Štěpánka. Výsledky z počátku sezony sice francouzský tenista v dalším průběhu roku nedokázal zopakovat, ale téměř žádná z jeho letošních proher nebyla hladká. Na US Open například vypadl ve 2. kole, ale proti pozdějšímu finalistovi Andymu Murraymu měl v tie-breaku 4. setu našlápnuto do sady páté.

Tento týden se s Llodrou v domácím prostředí halového turnaje v Métách určitě musí počítat. Se svým stylem 'servis, volej' právě v halách dosahuje jednoznačně nejlepšího poměru výher a proher. V 1. kole si poradil s kvalitním soupeřem v podobě Feliciana Lopeze ze Španělska a Radkovi tak naznačil, že ho opět nejspíš nečeká nic lehkého.

Štěpánek, který koncem listopadu oslaví 30. narozeniny, vyznává podobný herní styl. K charakteristickému kvalitnímu servisu a přechodu na síť přidává i mentální odolnost, velmi dobrou obranu, trpělivost od základní čáry, schopnost měnit rytmus hry a takticky manévrovat. I Radek je nejúspěšnější na halových turnajích, byť zvládá hru na všech površích.

I držitel 2 titulů, který byl před dvěma lety dokonce 8. hráčem světa, začal letošní sezonu velmi dobře. V lednu si zahrál semifinále v australském Sydney a koncem února ho v San Jose zastavil až Andy Roddick ve finále. Týden poté vybojoval karvinský rodák semifinále v Memphisu. Dařilo se mu i na antuce, kde skrečoval v semifinále turnaje Série Masters v Římě Djokovičovi a na French Open ho udolal vysoce favorizovaný David Ferrer až v 5. setu. Od té doby ale stojí za zmínku jen dosažená 3. kola zbývajících grandslamů - Wimbledonu a US Open.

V Métách se 29. tenista žebříčku ATP při výhře dvakrát 6:3 nad domácím Benneteauem představil po měsíci odpočinku. Ten mu ale pravděpodobně prospěl, protože včera neztratil ani jeden servis. S Llodrou by to ale vzhledem k jeho letošním úspěchům a nabytému sebevědomí tak snadné být nemuselo.

Bookmakeři bwin věří Štěpánkovi a na jeho vítězství nabízejí kurs 1,62. Výhru Llodry můžete vsadit v kursu 2,15.

Reklama