Hlavní obsah

Most chce konečně uspět i venku

Eurotip.cz

Druhá česká fotbalová liga dnes otevře své desáté kolo a to hned dvěma předehrávkami, z nichž jedna bude opravdu pikantní. Momentálně druhá Vysočina Jihlava totiž přivítá na svém stadionu Siad Most, kterému patří čtvrtá příčka v tabulce.

Článek

Už třetí sezonu v řadě brázdí Jihlava pouze druholigové vody, i když se každý rok pokouší vrátit zpět mezi elitu. Letos tomu není jinak a prozatím nastavený cíl klubu z Vysočiny vychází. Během devíti kol totiž svěřenci trenéra Karola Marka prohráli jen jednou a celkem vybojovali 18 bodů, což je momentálně staví na už zmíněnou druhou příčku v tabulce. Poslední domácí zápas však Jihlavě nevyšel, když nestačila na pražskou Duklu.

Dnes tak mají hráči svým fanouškům co vracet, což ale proti Mostu nebude jednoduché. „V pátek nás čeká velmi zdatný soupeř. Jedná se o poměrně mladý multinárodní tým, který však disponuje zkušenostmi z nejvyšší soutěže a má ve svém středu řadu kvalitních a individuálně výborně vybavených hráčů. Most produkuje zdravě agresivní a kombinační fotbal, má kvalitní standardky a nebezpečné hlavičkáře a především je velmi silný v ofenzivě, což dokazuje 14 vstřelených branek,“ zhodnotil hru soupeře trenér Marko, který se dnes musí obejít bez distancované brankářské jedničky Jana Vojáčka.

Most sice vyhrál doposud stejně jako Jihlava pět zápasů, ale na svém kontě má už také tři porážky. Tu poslední utrpěli Severočeši před 14 dny v Opavě a celkově jsou jasně horší na hřištích soupeřů, kde prozatím získali jen 4 body. Vylepšit tuto statistiku dnes mohou v Jihlavě, kde však nečeká svěřence Roberta Žáka nic jednoduchého. „Další mančaft, který patří do té úplné špičky druhé ligy a také mužstvo s velkými zkušenostmi,“ říká o soupeři mostecký kouč.

„Mají za sebou dobré výsledky. Uhráli důležité body a dotáhli se nahoru, čímž se jistě i uklidnili,“ dodává Žák, jehož tým už konečně potřebuje bodovat i venku. „Potřebujeme to prolomit a získat plusové body do tabulky pravdy. Se střílením gólů problém nemáme, ale doplácíme na lacině inkasované branky,“ uzavřel svůj proslov trenér Mostu, jehož svěřenci inkasovali ve čtyřech venkovních zápasech 8 gólů.

Dnešní souboj má podle bookmakerů mírného favorita v domácím mužstvu, na které experti bwin vypsali kurs 2.10. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Jestliže ano, pak je kurs 3.05 na remízu nabízen právě pro vás. Vidíte-li šance Mostu optimisticky, poté využijte sázky na vítězství hostů s kursem 3.25.

Reklama