Hlavní obsah

Tampa se nechce vracet bez bodu

Eurotip.cz

Zámořská NHL se dnes rozloučí s evropským kontinentem. Sobotní zápasy byly velmi vyrovnané a bude velmi zajímavé sledovat, jak se bude klubům dařit po necelých čtyřiadvaceti hodinách a při myšlenkách na návrat. V Praze jistě bude vyvíjet zvýšenou snahu Tampa Bay, aby se jako jediný celek nevracela za moře bez bodu.

Článek

Jako domácí tým dnes ovšem budou v Čechách formálně vystupovat hokejisté Rangers. Česká kolonie se sice od doby, kdy bylo rozhodnuto, že právě tento klub do Prahy přijede, výrazně zmenšila, ale tým rozhodně na atraktivitě neztratil. Hráčské změny, které vedení během léta provedlo, vyvolaly mnoho diskusí. Největší z nich se týkají příchodu po výluce stále více uvadajícího Näslunda, který ovšem včera otevřel gólový účet celé sezóny. K výhře především výkonem v první třetině také přispěl jeho krajan brankář Lundqvist. Rangers tak pokračují v dobrém týdnu, v němž si i bez veterána Shanahana udělali radost např. výhrou historicky prvního duelu o Victoria cup. Pevnými články jejich sestavy jsou obránce Rozsíval a útočník Průcha. Odborníci sledují, co provede první přestup v kariéře s mladíkem Žerděvem.

Tampa Bay se vloni propadla na samotné dno ligy. Rozhodně tedy nepřekvapily rozsáhlé změny, které v klubu nastaly na funkcionářských i hráčských pozicích. Již v průběhu minulého ročníku přišel brankář Smith, kterého v létě doplnil odstrčený veterán Kölzig. Omladila se obrana, což nejlépe dokumentuje příchod Mezsároše. Prosadil se do ní i další Slovák Mihálik. V útoku se sešli tři ze čtyř tahounů Tampy z minulých let, když se po play off vrátil znovu Prospal. Věkový průměr předních řad výrazně zvýšili Roberts a Recchi. V nejlepších letech a s dostatkem zkušeností dorazili Vrbata a Malone, s nimiž v jedné řadě včera nastupoval první muž letošního draftu Stamkos.

Bookmakeři bwin vůči úvodnímu zápasu výrazně pozměnili kursy. Těsná výhra Rangers je přesvědčila natolik, že na jejich vítězství vypsali kurs 2,0 . Hráči Tampy Bay včera doplatili na úbytek sil, který zapříčinila častá vyloučení. Trenér i hráči jsou si ovšem tohoto faktu vědomi a jistě se s ním pokusí něco udělat. Pokud se jim to podaří, kurs 2,8 může potěšit nejednoho sázkaře.

Reklama