Hlavní obsah

Jihlava myslí na postup přes Zlín

Eurotip.cz

Na startu je druhá reprezentační přestávka probíhající sezony, v níž si prvoligové kluby opět odpočinou. Zcela dokonale to však neplatí pro Zlín, který dnes čeká zápas Poháru ČMFS v Jihlavě.

Článek

Už třetí sezonu v řadě brázdí Jihlava pouze druholigové vody, i když se každý rok pokouší vrátit zpět mezi elitu. Letos tomu není jinak a prozatím nastavený cíl klubu z Vysočiny vychází. Během deseti kol totiž svěřenci trenéra Karola Marka prohráli jen jednou a celkem vybojovali 21 bodů, což je momentálně staví na vedoucí příčku v tabulce. Na tu se vyhoupli po pátečním zápase s Mostem, který doma porazili v poměru 1:0.

Čtyři dny na to čeká Jihlavské další tuhý souboj před vlastním publikem, tentokrát pohárový. „K zápasu s prvoligovým soupeřem přistoupíme se vší vážností a s cílem bojovat o postup. O soupeři máme dostatek informací a sledovali jsme jeho zápasy na videu. Nad naší sestavou se zatím vznáší řada otazníků, neboť hned několik hráčů trápí drobné zdravotní problémy. Určitě k některým změnám sáhneme, rozhodovat se však budeme až podle pondělního stavu hráčů. S určitostí nebudeme moci počítat s Rabušicem, který bude na srazu reprezentačního „dvacítky“ a s Vojáčkem, kterému trest za vyloučení až po úterním duelu. Naopak můžeme využít Kadlece, který si jednozápasový distanc za 4 žluté karty odpyká v ligovém utkání na HFK Olomouc. V brance nastoupí Štěpanovský,“ citují oficiální stránky klubu asistenta trenéra Josefa Vrzáčka.

Zlín sice bude v tomto zápase hájit čest Gambrinus ligy, ale až tak velkým favoritem bezesporu není. Jako už tradičně patří i letos do spodku tabulky a především střílet branky je pro Valachy dost složitá disciplína. V uplynulém ligovém kole však překvapili, když dokázali na domácím hřišti porazit v poměru 2:0 Plzeň. Trenér a výkonný ředitel v jednom - Ladislav Minář - se tak dočkal premiérového vítězství na lavičce Tescomy.

„Bylo vidět, že na sebe narazily dva mančafty, které se nenacházejí v příliš velké herní pohodě. My jsme šli do zápasu z posledního místa, což není nikdy příjemné, a ani Plzeň určitě nepočítala s tím, že na tom bude před naším vzájemným duelem tak zle,“ řekl po zápase spokojený kouč Minář, který tým povede i v dnešním souboji s Jihlavou.

„Poháry jsou velmi specifické a nezřídka kdy se stává, že mužstva z nižší soutěže postupují přes týmy z vyšších soutěží. Už od nedělního regeneračního tréninku proto apeluji na hráče a upozorňuji je, že pohárové střetnutí budeme brát se vší vážností jako prvoligový duel. Chceme postoupit a pro úspěch uděláme na hřišti maximum,“ řekl jasně zlínský lodivod.

Zlín má dnes v úmyslu jednoznačně zvítězit, jestliže tomuto cíli věříte, pak si vsaďte u společnosti bwin na hosty s kursem 2.60. Naprosto shodný kurs je vypsán i na vítězství Jihlavy, myslíte-li si, že se během 90 minut o postupujícím nerozhodne, pak využijte kursu 2.90 na remízu.

Reklama